Suferința pierderii unui om se alină cu gândul că acesta a lăsat în urma lui șansa la viață pentru alții. Un bărbat din Capitală, care a suferit o ruptură de anevrism și pentru care medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca au făcut tot ce le-a stat în putință, a devenit donator de organe după ce familia și-a dat acordul.
Telefonul mult așteptat...
42 de ani avea omul a cărui rinichi și ficat au ajuns, vineri, în corpurile chinuite ale unor bolnavi, care nu ar mai fi avut multe zile dacă această minune –jumătate Dumnezeiască, jumătatea lumească, nu s-ar fi realizat.
Trei oameni au primit astăzi cel mai așteptat telefon, acela în care li s-a spus că s-a găsit un organ. Toți trei au ajuns într-un suflet la Spitalul Fundeni, unde au fost băgați în sala de operație.
Transplanturile sunt singurele operații complexe în care chirurgii și pacienții lor intră zâmbind. E ca o renaștere, o nouă șansă la viață și, în același timp, singura șansă de a învinge boala.
Până la 12 iunie 2019, în România s-au înregistrat 32 de donatori pentru intervenții de prelevare multiorgan. S-au efectuat 21 de transplanturi de ficat de la donatori decedați și 4 intervenții de ficat de la donatori în viață, 53 de pacienți au beneficiat de transplant de rinichi, 26 de transplanturi renale fiind efectuate de la pacienți în viață. De asemenea, în primele 6 luni s-au realizat două transplanturi de cord și două de plămân și au fost exportate doua grefe cardiace și cinci grefe pulmonare către Eurotransplant.