Transgaz spune că a fost supusă unor atacuri de tip phishing

Transgaz a afişat un profit net în creştere cu 93% pentru primul trimestru. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Transgaz anunță faptul că a fost supusă unor atacuri de de tip phishing asupra companiei. Site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea Transgaz, a reprezentanţilor săi sau a unor persoane publice. Acestea creează simulări ale paginii oficiale a companiei, a informat societatea.

Transgaz a dat publicității un comunicat în care se arată: „Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme”.

Acțiunile Transgaz, folosite ca momeală

Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, SNTGN Transgaz SA recomandă, înaintea luării unei decizii investiţionale, consultarea surselor oficiale. Respectiv website-ul companiei www.transgaz.ro precum şi website-ul Bursei de Valori Bucureşti www.bvb.ro.

SNTGN Transgaz SA spune că reprezentanţii societăţii nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare. De asemenea nu încurajează nici dezvăluirea datelor personale,numărul contului bancar, datele din actul de identitate etc.

Cu o zi înainte şi Hidroelectrica a atras atenţia cu privire la existenţa unor potenţiale tentative de fraudare. Compania spune că au fost vizați micii investitori în mediul online.

Cum funcționează frauda

Aceste încercări de fraudă s-au bazat pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme.

"Aceste site-uri conţin informaţii false de susţinere şi certificare atribuite în mod incorect Hidroelectrica sau autorităţilor. De asemenea, site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea Hidroelectrica, a reprezentanţilor săi sau a unor persoane publice, şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei", se menţionează într-un comunicat fost dat publicității joi.

Pentru a evita să cădeți victimă unor astfel de tentative de fraudă, Hidroelectrica face câteva recomandări. Compania spune că operează un singur site oficial, și anume www.hidroelectrica.ro. 

Transgaz și Hidroelectrica, avertismente pentru investitori

Reprezentanții societății nu au încurajat și nu încurajează prin orice declarații publice utilizarea uneia sau a altei platforme de tranzacționare.

Compania mai spune că înainte de a lua o decizie cu privire la investițiile în acțiuni Hidroelectrica, trebuie consultate surse oficiale de informare ale companiei.

De exemplu, Hidroelectrica recomandă Ghidul de a deveni investitor la Bursa de Valori București care este disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori București, la adresa următoare: Ghidul Investitorului la BVB.