Traficanți de amfetamină și canabis prinși la Reșița. Rețeaua deschisese trei ”magazine” de droguri

Mascații au descins în această dimineață la domiciliile mai multor tineri din Reșița și Timișoara, bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri. Din rețea făceau parte aproximativ 20 de persoane, jumătate din ei fiind cunoscuți în această zonă de interes. Ei de aprovizionau cu canabis și amfetamină din Timișoara.

Ancheta se desfășoară sub coordonarea unui procuror DIICOT, cu sprijinul lucrătorilor de la BCCO (Brigada de Combatere a Criminalității Organizate).Un număr de 15 percheziții domiciliare au fost efectuate în această dimineață, 13 la Reșița și alte două la Timișoara. Au fost puse în aplicare și mai multe mandate de aducere, așa că, la această oră, la sediul DIICOT Caraș-Severin au loc audieri. Este vorba în principal de tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Sursele EvZ arată că trei dintre aceștia deschiseseră devărate ”magazine” de droguri, acasă, unde veneau în mod constant clienții pentru a se aproviziona. gramul de amfetamină se tranzacționa cu 70 - 80 de lei.

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au efectuat un număr de  15 percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Reșița și  Timișoara, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive”, informează DIICOT.

În timpul perchezițiilor au fost descoperite sute de grame de canabis, peste 1 kilogram de droguri de mare risc ( amfetamină, praf) şi peste 40 de ghivece cu plante de canabis care nu erau încă în faza de recoltare. Toate drogurile au fost ridicate în urma perchezițiilor.

Membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel de aprovizionare/coordonare, constituit din 3 membri, și un palier de distribuție. Grupul infracțional s-a dezvoltat în permanență, numărul consumatorilor de droguri care apelau la membrii rețelei fiind în continuă creștere.