Toxiinfecțiile alimentare pot lăsa sechele pe viață

Toxiinfecție alimentară. Sursa foto: Александр Марко | Dreamstime.com

Toxiinfecțiile sunt extrem de periculoase și pot duce chiar și la decesul persoanelor care suferă de acest lucru. În alte cazuri însă acestea se pot manifesta cu paralizii sau pierderea unor membre în funcție de bacteria cu care organismal a fost infectat.

Toxiinfecțiile alimentare pot lăsa sechele pe viață. Infectarea cu diferite bacterii care provin din mâncarea expirată sau cea prost gătită poate fi mortală. În același timp, aceste infecții pot lăsa sechele pe viată.

Este cazul unei femei din Franța, care s-a infectat cu clostridium botulinum. Aceasta a mâncat pește expirat și, în acest fel, a contractat periculoasa bacterie, care i-a pus în pericol viața. Femeia a suferit de paralizie și aproape că și-a pierdut viața.

Asta pentru că toxinele botulinice, pe care bacteria le conține, blochează funcțiile nervoase și pot provoca paralizii respiratorii și musculare. Din fericire, intervenția medicilor i-au salvat viața femeii.

Fără membre din cauza unui pește

Un alt caz șocant este cel al unei femei din San Jose, care a rămas fără membre după ce a consumat tot un fel de pește. Femeia s-a intoxicat cu Vibrio Vulnificus, o bacterie care mănâcă pielea și care pune în pericol viața celui infectat.

Deși a ajuns repede la spital, medicii au decis că singura soluție pentru a-i salva viața este coma indusă. În acest fel au încercat să oprească bacteria, dar nu a fost un succes.

După o lună de zile, femeia a rămas fără cele patru membre, aceasta fiind singura soluție viabilă pe care doctorii au găsit-o pentru s-i salva viața.

Decese provocate de toxiinfecții

În România au fost foarte multe cazuri în care copii, dar și adulți și-au pierdut viața din cauza toxiinfecțiilor alimentare. Asta pentru că anumite bacterii contractate pot duce la deshidratarea rapidă. Iar uneori nici măcar intervenția medicilor nu mai poate ajuta pacientul.

Unele dintre cele mai periculoase astfel de bacterii se află în pește. Carnea în general, indiferent de provenineță este purtătoare de astfel de microrganisme. De altfel și produsele lactate pot fi la fel de periculoase, dacă sunt expirate sau nu sunt conservate conform indicațiilor de pe ambalaj.

Culmea este că unele dintre aceste bacterii pot fi chiar și contagioase. Persoana care se infestează nu trebuie neapărat să fi consumat anumite produse. Este suficient să intre în contact cu o altă persoană infectată.