În compoziţia acestor preparate se găsesc până la 14 aditivi, conform unui studiu realizat de Asociatia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România în colaborare cu Universitatea din Braşov.
Criteriu care a stat la baza acestei cercetări a fost dat de informaţiile de pe etichetă. "De aceasta dată, ANPCPPS România a verificat etichetele sortimentelor de mezeluri ce se comercializează pe piaţa românească. Au fost studiate etichetele a 61 de mezeluri şi s-au constatat următoarele: peste 50% din sortimentele de mezel care se găsesc pe piaţa românească conţin minim 6 E-uri. Mai mult, trei dintre produsele a căror eticheta a fost studiată, conţin 10 E-uri, iar unul dintre produse, chiar 14 E-uri! Nu a exista produs studiat, care să nu conţina niciun E", ne-au precizat reprezentanţii organizaţiei. Studiul a fost realizat în parteneriat Universitatea din Braşov, Facultatea de Alimentaţie şi Turism. Produsele alese în cadrul studiului sunt cele regăsite în principalele magazine de tip supermarket şi hypermarket din România. Cele mai nocive au peste 9 aditivi
- Salam de şuncă Ţărănesc (BIHARIA) - 14 E-uri
- Salam Pikant (Cris Tim) - 10 E-uri
- Salam de porc (Cris Tim) - 10 E-uri
- Salam Italian (Cris Tim) - 10 E-uri
- Salami Duo - salam in cascaval, salam nature (Zimbo) - 9 E-uri
- Salam de casă Extra (Aldis) - 9 E-uri
- Salam de vară (Cris Tim) - 9 E-uri
- Salam CARO Sandwich (Caroli) - 9 E-uri
- Salam de şunca ţărănesc (Aldis) - 9 E-uri
Cine are un singur aditiv
- Salam picant (Dulano) - 1 E
- Salam Bagheta (Dulano) - 1 E
CITIȚI ȘI:
- Mencinicopschi: "Fără mezeluri ce conţin ingrediente ce întorc limba pe dos"
- Vezi ce sortiment de pâine feliată are cele mai multe E-uri
- STUDIU ANPC. Aproape toate pateurile vegetale din comerţ conţin E-uri