Brexitul nu a generat fluctuații mari pentru leu, moneda locală fiind în prezent la același nivel din preziua votului din Marea Britanie. Cu toate astea, mulți români se gândesc să își protejeze veniturile în monede forte, cum este euro.
Vestea proastă este că puține sunt băncile care oferă dobânzi de peste 1% la economiile la termen în euro.
Cele mai mari dobânzi de pe piața bancară sunt, ca și în cazul depozitelor în lei, pentru economii pe un an, unde dobânda pornește de la 1,35% pe an, față de 1,3 %, pentru economii pe 24 de luni, 36 de luni sau 6 luni.
Spre deosebire de depozitele în lei, unde diferențele între dobânzile la economiile pe termen scurt, de 3 luni, și cele la economiile de un an sunt destul de mari, la euro diferențele între bonificațiile oferite de bancă pentru diverse termene de economsire sunt destul de mici.
Iată și topul celor mai mari dobânzi la economiile în euro, din prezent.
Marfin Bank conduce topul, cu depozitul la termen pe un an, la care dobânda este de 1,35% pe an. Pentru un an de zile se acumulează 56,7 de euro.
TBI Bank oferă tot o dobândă de 1,35% pe an, așadar rezultă aceeași sumă la finalul perioadei de economisire. TBI are chiar două produse cu dobânda de 1,35% pe an, Depozitul Promo și Depozitul Simplu.
Banca Feroviară are de asemenea o dobândă avantajoasă, de 1,1% pe an, la fel ca Idea Bank. După un an de economisire, dobânda rezultată este de 46,2 de euro.
Topul este completat de Banca Românească, cu o dobândă de 1% pe an, respectiv un câștig de 42 de euro la finalul celor 12 luni.