SURPRINZĂTOR. Cum se pot atinge CELE MAI CIUDATE TIPURI DE ORGASM

Orgasmele spontane pot apărea de mai multe ori pe zi, în absenţa actului sexual, uneori ca reacţie la antidepresive. Sunt cazuri când plăcerea este atinsă în somn sau în timpul alăptării.

Deşi multe femei au dificultăţi în atingerea orgasmului, o mică parte dintre ele ajung la plăcerea maximă fără voia lor şi fără prea multe bătăi de cap, de zeci de ori pe zi, în lipsa actului sexual sau după ce acesta s-a încheiat. Paradoxal, oragasmele spontane nu sunt întotdeauna dorite nici de femei, nici de bărbaţi, pentru că se simt stânjeniţi în public sau sunt deranjaţi în timpul muncii şi altor activităţi de zi cu zi.

Orgasme atipice pot apărea şi în somn, ca urmare a "viselor umede", atât în cazul bărbaţilor, cât şi în cazul femeilor, sau ca rezultat al unei boli rare, cunoscute sub denumirea de sexsomnie.

Poate cel mai surprinzător orgasm este cel care apare în timpul alăptării, datorită secreţiei unui hormon responsabil de producerea lactaţiei.

Orgasmele spontane dăunează vieţii sexuale

Anumite persoane pot ajunge fără voia lor la orgasm chiar în absenţa stimulării sexuale sau după ce actul sexual s-a încheiat. Orice gând despre sex, orice fantezie sau amintire cu conotaţie erotică poate favoriza atingerea climaxului. Unele persoane reuşesc să-şi controleze emoţiile prin strângerea picioarelor şi prin încercarea de a respira rar şi regulat.

Cei care suferă de "boala orgasmelor spontane" se declară stresaţi de episoadele de plăcere, care pot fi şi zece la număr în fiecare zi, mai ales atunci când au loc în public şi le afectează programul de muncă sau activităţile zilnice. Există şi cazuri extreme: o tânără din SUA i-a mărturisit doctorului ei că a avut nu mai puţin de 200 de orgasme într-o zi.

Grav este că femeile care se confruntă cu această problemă au tendinţa să evite orice fel de stimul care ar putea avea ca efect un orgasm. Ele pot deveni paranoice, lucru care le poate dăuna vieţii intime, întrucât multe nu mai pot ajunge la orgasm în timpul actului sexual.

Termenul de orgasm spontan este folosit în literatura de specialitate pentru a descrie un efect advers sexual rar dat de anumite medicamente, cele mai frecvent de pastilele pentru tratarea depresiei.

Antidepresivele induc o stare de euforie

Medicii spun că deşi medicamentele în sine nu pot induce un orgasm propriu-zis, pot crea însă o stare de euforie care să faciliteze obţinerea lui.

"Îmi vine greu să cred că antidepresivele pot fi cauza, climaxul având o fază fiziologică şi psihologică. Mai degrabă, această condiţie a orgasmelor spontane a fost descoperită la persoanele care se tratează cu antidepresive, pentru că ele generează o stare de euforie care este posibil să faciliteze aceste senzaţii plăcute", explică Gabriel Diaconu, medic psihiatru la Sapiens Medical Center.

Acestă boală nu trebuie confundată cu tulburarea persistentă de excitare genitală, care nu implică, de obicei, atingerea punctului culminant.

Orgasme în timpul somnului

Există două tipuri de orgasme care apar în timpul somnului: cele care au loc ca urmare a unor "vise umede" şi apar atât la bărbaţi, cât şi la femei, şi cele cauzate de o afecţiune numită sexsomnie-o boală rară care implică masturbarea şi chiar contact sexual în timpul somnului.

Statisticile arată că 1% din femei ajung la orgasm în timpul somnului, care apare fără stimulare fizică şi poate fi însoţit de contracţii vaginale sau nu.

"În timpul somnului, creierul poate să întreprindă acţiuni complexe: mestecat, vorbit şi chiar activitate sexuală. Sunt stări crepusculare ale creierului, la intersecţia dintre stare de veghe şi cea de somn, care pentru omul de rând sunt fascinante", mai spune psihiatrul, care subliniază că şi persoanele cu tulburări psihice sau care au anumite tumori cerebrale pot experimenta stări de "promiscuitate sexuală". 10 orgasme pot avea unele femei zilnic fără voia lor

PLĂCERE NEOBIŞNUITĂ

Ce efect poate avea hormonul care stimulează lactaţia

Tinerele mame pot experimenta orgasme chiar în timpul alăptării. În cadrul unui studiu efectuat la începutul anilor 2000, aproape jumătate dintre femeile chestionate au declarat că au trecut prin stări profunde de excitare în timpul sarcinii, iar aproximativ 15% au recunoscut că au avut orgasme chiar în timp ce alăptau. Numărul lor este posibil să fie chiar mai mare, declarau autorii studiului, motivând că este foarte posibil ca multe femei să se simtă ruşinate să recunoască experienţele prin care au trecut.

Principala cauză a orgasmului care apare în perioada alăptării reprezintă hormonii oxitocină şi prolactină, care sunt responsabili de producerea lactaţiei, dar şi de contracţiile din timpul orgasmului şi de instaurarea unei stări de euforie. În general, orgasmele mamare nu sunt tocmai la îndemâna oricui, foarte puţine femei ajungând la climax pe acestă cale.

Citiţi şi:

  • Orgasm prematur – femeile întâmpină aceleaşi probleme ca bărbaţii
  • 5 paşi pentru o viaţă sexuală mai bună
  • Cum să fii satisfăcut în viața sexuală