Cea mai așteptată zi de cumpărături a anului este aproape. Iată tot ce trebuie să știi pentru a economisi bani și pentru a evita cheltuieli inutile.
Mai sunt doar câteva săptămâni până la Black Friday 2020, o tradiție moștenită din Statele Unite și care a căpătat din ce în ce mai mult avânt în Europa.
Dar, desigur, faptul că este sărbătorit și aici nu înseamnă că trebuie să înnebunim și noi. La urma urmei, cu atât de multe evenimente anuale care încurajează cheltuielile și consumul în masă, cum ar fi Crăciunul, Cyber Monday și Valentine's Day, este important să ne amintim să ne despărțim cu înțelepciune de banii câștigați din greu.
Dacă știi deja ce vei cumpăra în această Vineri Neagră sau poate că ești numai în căutarea unor reduceri de neratat, următoarele sfaturi te vor ghida pe parcursul zilei.
1. Alege să plătești întotdeauna cu cardul
Poate părea o prostie, dar dacă alegi să plătești cu cardul, poți ține evidența a ceea ce cheltui - la urma urmei, atunci când plătești cu numerar este mai ușor să uiți achizițiile. Poți chiar să etichetezi cheltuielile cu hashtagul #BlackFriday, astfel încât să le grupezi pe toate.
2. Caută ce dorești cu cel puțin o săptămână înainte
Poate că te-ai orientat deja spre ceva special. În acest caz, cel mai bun lucru de făcut este să arunci o privire la prețuri cu câteva zile înainte de Black Friday. Compară cât costă articolul pe diferite site-uri web și, odată cu sosirea zilei de Black Friday 2020 Romania, decide dacă merită cu adevărat să îl cumperi. De ce este important acest lucru? Ei bine, uneori magazinele încearcă să ne convingă că și-au redus prețurile atunci când, de fapt, diferența față de prețul inițial poate să nu fie atât de atractivă. De Black Friday, magazinele vin de obicei cu o reducere de 30% sau mai mică. Nu te mulțumi cu mai puțin.
3. Uită de vânzările în magazin și cumpără online
Probabil că vor fi mai puține promoții mari în magazine în acest an și mai mult accent pe cumpărăturile online, fie cu livrare gratuită, fie cu programe de livrare la magazin cu preluare. Asta înseamnă că comercianții cu amănuntul pot reacționa la prețurile oferite de concurenții lor online, făcând posibilă apariția de noi oferte.
4. Folosește site-uri web și aplicații
Nu trebuie să merge de la comerciant la comerciant pentru a compara prețurile. Site-uri precum compari.ro sau price.ro enumeră prețurile diferitelor magazine și site-uri pentru produsele căutate.
5. Stabilește-ți un buget
Stabilește un plafon de cheltuieli pentru achiziții de această Black Friday. Alege suma - fie că este vorba de 50 euro, 100 de euro sau 500 de euro - și încearcă să nu treci de ea. Dacă ai un cont bancar separat, transferă în el suma maximă pe care vrei să o cheltui și așa vei fi limitat în mod automat atunci când ai atins limita.
6. Fă o listă de dorințe
Dacă ai pus deja ochii pe mai multe lucruri, îți recomandăm să le scrii undeva. Hârtie și pix, o notă pe telefonul mobil - ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Este important să scrii lucrurile astfel încât, atunci când va veni ziua, să nu pierzi din vedere ceea ce ți-ai dorit și să poți urmări ceea ce cumperi.
7. Fă o listă și verific-o de două ori
Bine, deci ai făcut o listă, dar ești absolut sigur că vrei să cumperi aceste lucruri? Dacă faci acest lucru cu câteva zile înainte de promotiile de Black Friday, mai este timp să îți analizezi potențialele achiziții.
Oferă-ți câteva zile să te gândești la articolele tale și să le verifici din nou. La câteva zile ești încă la fel de entuziasmat ca în prima zi? Există un lucru care nu mai este esențial? De cele mai multe ori, o mică perspectivă te poate ajuta să iei o decizie rațională.
8. Urmărește rețelele sociale
Paginile de Facebook, postările de Instagram și fluxurile Twitter ale comercianților cu amănuntul preferați sunt o modalitate excelentă de a afla despre oferte și promoții exclusive. Comercianții cu amănuntul vor recompensa adesea clienții care-i urmăresc cu alerte speciale la reduceri și stimulente de Black Friday.
9. Compară, compară și compară din nou!
În sfârșit, a venit ziua și ești gata să îți lași cardul pradă feeriei! Știm că probabil ești foarte încântat să cheltui, dar amintește-ți: nu te lăsa prins de primul lucru pe care îl vezi. Același articol poate fi vândut pe diferite site-uri web și de aceea este important să compari prețurile cât poți înainte de a apăsa butonul de cumpărare.
Acest lucru va dura doar câteva minute în plus și îți poate economisi mulți bani. La urma urmei, imaginează-ți cât de frustrat ar putea fi dacă cumperi primul lucru pe care îl vezi și apoi prietenul tău îți spune că l-au cumpărat cu mult mai puțin? Nu vrei să fii acea persoană, nu-i așa?