Tobogan acvatic în Szeged, înalt cât un bloc cu zece etaje

Tobogan acvatic în Szeged, înalt cât un bloc cu zece etaje

Cel mai lung tobogan cu apă din Europa, funcţional tot timpul anului, va fi inaugurat peste trei zile în Szeged, oraşul maghiar cel mai apropiat de Timişoara şi Arad.

Un „oraş al apei” disponibil în toate anotimpurile va fi inaugurat săptămâna aceasta, joi, 25 martie, în oraşul maghiar Szeged. Situat la aproximativ 100 kilometri de Timişoara sau de Arad, oraşul maghiar se pregăteşte să-i atragă pe turişti în Aquapolis, un complex de wellness, spa, terapie balneară şi ştrand cum românii nu au mai văzut decât în Occident.

  • Întins pe o suprafaţă de 34.000 de metri pătraţi, Aquapolis a fost constrit lângă Podul Belvárosi, în imediata apropiere a Hotelului Hunguest Forrás. Capacitatea este de aproximativ 3.000 de persoane.

Cursă de 272 de metri, cu start la 30 de metri înălţime

Principala atracţie a locului, spun ungurii, este marele tobogan cu apă. Acesta e acoperit şi are o lungime de 272 de metri, pornind de la o înălţime uluitoare: 30 de metri. Marele tobogan are şi un „frate” mai mic, ce porneşte de la aceeaşi înălţime şi atinge doar 223 de metri. În comparaţie cu acestea, cele mai mari abrupte tobogane acoperite de pe continent erau, până acum, cele din oraşul austriac Lutzmannsburg (23 de metri înălţime) sau Aquaworld din Budapesta (17 metri).   Pentru a se putea da pe tobogane, temerarii vor fi urcaţi cu ajutorul unui lift panoramic. De la înălţimea unui bloc cu peste 10 etaje, se poate admira o panoramă splendidă asupra oraşului: prin pereţii de sticlă se văd domul şi Tisa. Bazine de revelaţie

Ne puteți urmări și pe Google News

Ungurii se mai laudă cu zona bazinelor de revelaţie: „Pe teritoriul băii a fost amenajată o zonă de relaxare specială, fără zgomot, aşa-numita zonă wellness -domol. Relaxarea şi recreaţia în condiţii de linişte este garantată şi de faptul că această zonă poate fi vizitată numai de oaspeţii de peste 16 ani. Serviciile zonei wellness-domol constau în bazine de revelaţie şi jacuzzi, tratamente de masaj, saună finlandeză, saună infra, cabină de aburi romană, cabine de sare, cabine de aromaterapie sau saună externă cu buştean”, a declarat Bálint Krisztina, de la Departamentul de marketing al Aqua polis Szeged.   Din spaţiul intern, unde se află bazinele de revelaţie, pornesc alte şapte tobogane. Cei care doresc senzaţii tari au la dispoziţie coridoare-curent, pat-jacuzzi, un labirint, o casă de apă, care are patru etaje şi cascade. Pentru bebeluşi şi preşcolari există bazine cu adâncime mică şi, mai mult, există un spaţiu special amenajat tip „mama şi copilul”, unde pot fi culcaţi în linişte. Tratamente balneare

Iar pentru cei care ajung în oraşul acvatic pentru tratamente balneare, reumatologice, fizioterapeutice şi de recuperare sunt disponibili medici specialişti.

„Asigurăm tratamente complexe în 14 camere cu pat dublu - în regim ambulatoriu - unde oaspeţii noştri se pot trata şi odihni în condiţii plăcute. Pe cele două niveluri de terapie există camere de gimnastică individuală, camere de fizioterapie, un loc special amenajat pentru hidromasaj, sală de baie carbogazoasă, sală de baie în apă termală, nămol, bazin pentru gimnas tică în apă, în grupuri etc.”, a mai declarat Bálint Krisztina, reprezentanta Aquapolis.

PRACTIC   Cât costă intrarea în parc

Pentru a ajunge la Szeged cu maşina (110 km), timişorenii cheltuiesc sub 50 de lei (dus-întors), şi nu trebuie plătită vignetă maghiară. Drumul durează aproximativ o oră, ieşirea din ţară făcându-se pe la Cenad, în baza cărţii de identitate. Arădenii au de parcurs o distanţă şi mai mică (100 km), ieşirea din ţară făcându-se pe la Nădlac.

  • Accesul în Aquapolis este diferenţiat, ca şi cost, în 11 categorii, dotate cu tot atâtea brăţări de acces. Intrarea generală, pentru o zi întreagă, costă 4.000 de forinţi (64 de lei). Biletele se pot cumpăra în funcţie de intervalul orar: până la ora 13.00, costă 2.500 de forinţi (40 de lei), iar între orele 16.00 şi 21.00, 3.400 de forinţi (54 de lei).