Ţinuta ideală pentru serviciu

O vestimentaţie office poate fi uşor personalizată dacă o combinaţi cu accesorii colorate.

La birou, nu trebuie să atrageţi atenţia asupra vestimentaţiei, dar nici să purtaţi o uniformă zi de zi. Cămaşa albă, cu nasturi mici şi transparenţi, pantalonii negri, cu fermoar ascuns, sau fusta până la genunchi, care nu spune nimic, sunt obiecte vestimentare ce trebuie date uitării sau făcute pierdute.

Haine cu personalitate

„Nu sunt adeptul armatelor de uniforme, orice ţinută poate fi personalizată şi poate purta amprenta propriului stil. Fiecare loc de muncă impune un dress code, dar cu toate acestea există o oarecare libertate de exprimare şi în felul de a te îmbrăca la birou. Hainele pe care le porţi trebuie să reflecte meseria şi mediul în care lucrezi, dar şi felul tău de a fi“, este de părere jurnalistul de modă Ovidiu Buta.

Designerul Elena Perseil recomandă accesoriile feminine, precum încălţămintea cu toc, lanţurile sau mărgelele, în culorile toamnei.

„Anumite domenii, precum cel bancar, impun un cod vestimentar mai strict, dar acest lucru nu înseamnă că nu poţi purta şi o pată de culoare. Iarna, când toată lumea intră în peisajul tern al negrului, culorile pastel te scot din tipare şi nu sunt nici provocatoare la locul de muncă“, afirmă Elena Perseil.

Multe joburi solicită drumuri lungi, iar pentru munca de teren, confortul este literă de lege. Dar nu numai o pereche de tenişi sunt confortabili, ci şi o pereche de pantofi cu toc gros sau chiar platforme care nu cântăresc mult, la propriu.

Pentru că vremea nu se mai arată prietenoasă, trebuie să ţineţi cont şi de gradele din termometru înainte de a ieşi din casă. Un trenci impermeabil vă protejează pe vreme ploioasă, iar o umbrelă cochetă, în carouri, vă ajută să nu vă deterioraţi coafura. Fără pantaloni cu talie joasă şi haine prea mulate Indiferent de domeniul în care activaţi, anumite reguli nu trebuie încălcate. Lenjeria intimă trebuie să rămână mereu ascunsă colegilor de serviciu. Aşadar, trebuie evitate bluzele foarte decoltate sau cele care dezgolesc prea mult umerii. Chiar dacă sutienul cu bretele din plastic pare o soluţie ideală şi în aceste cazuri, de cele mai multe ori, ele atrag şi mai mult atenţia, iar pe deasupra conferă un look inestetic. Pantalonii cu talie joasă trebuie evitaţi, mai ales dacă petreceţi ziua pe un scaun. Hainele nu trebuie să fie prea mulate, ca şi cum aţi avea un al doilea strat de piele. Materialele transparente pot fi purtate doar suprapuse peste altceva care nu lasă nimic la vedere.

O rochie cambrată, cu guler voluminos, o cămaşă cu mâneci bufante care se pierde într-o pereche de pantaloni cu talie înaltă sunt haine care îţi conferă sex-appeal.

De foarte multe ori se întâmplă ca după o zi de muncă, seara, să fiţi invitate la o ieşire în oraş sau chiar la un eveniment de anvergură. Dacă nu mai aveţi timp să treceţi pe acasă, adăugaţi ţinutei de serviciu ceva accesorii pentru seară. Brăţările masive, încălţămintea cu toc incomod sau cureaua deosebită pot fi luate la pachet. SFATURI PENTRU DOAMNE

Furaţi din stilul şefului şi ţineţi „rezerve“ vestimentare la îndemână

Pentru a nu lăsa o impresie greşită la locul de muncă, este recomandat să furaţi puţin din stilul şefului. Mai exact, dacă şeful nu iese din tiparul cămaşă albă şi pantaloni la dungă, atunci nici jeanşii purtaţi cu bluze extravagante nu sunt bine văzuţi. Dar dacă şeful mai poartă cămăşi colorate sau vine în pantofi sport la locul de muncă, poate trece cu vederea o ţinută la fel de colorată sau confortabilă. În schimb, dacă cel care dă ordine la serviciu este o ea, trebuie să aveţi grijă să nu copiaţi prea mult. Şefa poate observa că stilul ei este ameninţat. Dacă nu ştiţi niciodată cum se va încheia ziua de la serviciu, dar aveţi un dulăpior propriu, sub cheie, la birou sau mergeţi cu maşina la serviciu, puteţi păstra o bluză sau o pereche de pantofi pentru orice eventualitate.