După ce Guvernul României a recomandat prudență în folosirea aplicației TikTok, reprezentanții aplicației deținute de compania BytreDance, din China, a reacționat respingând toate acuzațiile.
Reprezentanţii companiei dau asigurări că nu colectează și nici nu stochează datele personale ale persoanelor care folosesc aplicația TikTok.
De asemenea, datele uzuale rezultate în urma creării de conturi pe această aplicație, legate de nume sau adresa de mail, sunt stocate în siguranță, și nu sunt utilizate în scop de marketing.
”Datele utilizatorilor noştri sunt stocate în siguranţă. Suntem dezamăgiţi de această recomandare, care pare să se bazeze pe informaţii inexacte despre platforma noastră şi ce date colectăm sau nu. Experţi în securitate independenţi au ajuns în mod repetat la concluzia că nu colectăm mai multe date decât alte aplicaţii obişnuite. Atât informaţiile pe care utilizatorii aleg să ni le furnizeze, cât şi informaţiile care ajută ca aplicaţia să funcţioneze, sunt colectate pentru a ne ajuta să operăm în siguranţă şi să îmbunătăţim experienţa utilizatorului”, a transmis compania ByteDance.
Bazele de date sunt păstrate în trei țări
Pentru a nu exista niciun fel de imixtiune sau tentativă de furt, bazele de date ale aplicației TikTok sunt păstrate în SUA, Singapore și Malaezia.
În plus, mai susține compania chineză, au fost derulate discuții esențiale cu autoritățile române, și au fost furnizate informațiile solicitate de acestea.
”Datele utilizatorilor noştri sunt stocate în siguranţă în SUA, Singapore şi Malaezia şi deschidem noi centre de date în Europa. Ne angajăm să fim transparenţi în legătură cu practicile noastre şi să detaliem ce date colectăm, împreună cu modul în care le folosim. În plus, am interacţionat deja cu autorităţile relevante pentru a le oferi informaţiile necesare şi suntem în continuare pregătiţi să discutăm pentru a clarifica orice nelămurire", a mai transmis compania.
TikTok nu colectează datele anunțate de Guvern
De asemenea, cei de la TikTok au anunțat că nu colectează date precum numărul sau seria unor cartele sau codurile IMEI a telefoanelor utilizate de abonații din România.
Toate informațiile de care abonații au nevoie sunt trecute în Politica de Confidenţialitate, şi nu sunt diferite de practicile din industrie.
”Unele dintre informațiile din raport care descriu datele pe care se presupune că le colectează TikTok (cum ar apăsările de taste, IMEI-ul dispozitivului, numărul de serie al cartelei SIM sau locaţia GPS) nu sunt adevărate, aşa cum am explicat în mai multe rânduri în trecut”, a mai transmis compania, potrivit stiripesurse.