Testul cu respirația, un fals care a păcălit milioane de oameni!

Universitatea Standford a anunțat vineri că nu are nimic de-a face cu testul de respirație, care s-a vehiculat intens în ultima săptămână pe toate rețelele de socializare.

Un fals test de identificare a simptomelor de coronavirus a circulat intens pe rețelele de socializare fiind distribuit la milioane de oameni. Respiră adânc și ține-ți respirația mai mult de 10 secunde, așa suna testul propus. Este un fals!

„Dezinformarea cu privire la simptomele COVID-19 și tratamentul atribuit în mod fals Universității Stanford circulă pe rețelele de socializare și pe e-mailuri”, a anunțat într-un tweet Universitatea Stanford. Vă putem spune doar atât: „Nu este de la Stanford”.

„Această abordare poate fi utilă în identificarea persoanelor cu boli pulmonare mai grave”, a spus Dr. Robert Legare Atmar,citat de FoxNews. „Dar nu va identifica persoanele care sunt infectate cu coronavirus, pe cele care au simptome ușoare sau deloc”.

"Există multe lucruri dincolo de coronavirus care ar putea duce la respirație greoaie, inclusiv astm, anxietate sau boli de inimă", a spus AP dr. Gregory Polonia, șeful cercetării vaccinurilor la Clinica Mayo din Rochester, citat de aceeași sursă. Acesta a spus că toate aceste boli ar putea face dificil să vă mențineți respirația timp de 10 secunde.

Testul care a circulat intens pe rețelele de socializare suna așa:

Respiră adânc și ține-ți respirația mai mult de 10 secunde. Dacă faceţi acest lucru complet şi cu succes fără tuse, fără disconfort, rigiditate sau pierderea etanșeității gurii etc., dovediţi că nu există fibroză în plămâni, practic nu aveţi nicio infecție.

Vă rugăm să vă auto-verificaţi în fiecare dimineață într-un mediu cu aer curat.

Sfaturi excelente dau şi medicii japonezi pentru tratarea COVID-19: Toată lumea ar trebui să se asigure că gura si gâtul sunt umede şi niciodată uscate.

Ia câteva înghițituri de apă la fiecare 15 minute, cel puțin. De ce?

Chiar dacă virusul ajunge în gură, apa potabilă sau alte lichide îl va spăla şi duce în jos prin gât în stomac.

Odată ajuns acolo, acidul stomacal va ucide virusul. Dacă nu bei suficientă apă în mod regulat, virusul poate intra în trahee și în plămâni.

 

Repetăm: Acest test este un fals! NU vă bazați pe el pentru evaluarea stării de sănătate.

Organizația Mondială a Sănătății și-a actualizat continuu platformele de socializare pentru a elimina afirmații false despre coronavirus.

OMS din Filipine, pe 7 februarie, a trimis un tweet prin care a respins afirmația privind faptul că dacă bei apă trimiți virusul în stomac, unde va fi distrus de acidul gastric.