Teatru în Centrul Vechi... nerecomandat celor sub 16 ani!

Teatru în Centrul Vechi... nerecomandat celor sub 16 ani!

ARCUB le oferă bucureștenilor o serie interesantă de piese de teatru. Printre iubiri, pierderi, povești, este și piesa „București instalație umană”, interzisă celor sub 16 ani. Nu certăm, doar remarcăm!

În perioada 29 mai – 12 iunie 2016, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București se vor juca spectacolele de teatru „București instalație umană”, în regia lui Radu Alexandru-Nica, „Am iubit, am purtat, am pierdut”, în regia lui Emil Hoștină, „Obsesii”, în regia lui Yannis Paraskevopoulos, „Schneider și Schuster”, în regia lui Lucian Pavel, „Idolul și Ion Anapoda”, în regia Marianei Cămărășan și lui Toma Dănilă și „Freak Show”, în regia lui Florin Piersic JR.

Dintre acestea, cele două noi producții ARCUB, respectiv „București instalație umană” și „Idolul și Ion Anapoda” se vor juca în premieră pentru public. 

„București instalație umană” cu: Nicholas Cațianis, Irina Crăiță-Mândră, Andu Dumitrescu, Florin Fieroiu, Ada Galeș, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Vlaicu Golcea, Denis Hanganu, Ada Lupu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Radu-Alexandru Nica, Ciprian Nicula. Se joacă pe 29 mai, de la ora 20.00. Regia: Radu-Alexandru Nica. Scenografie, video și light design: Andu Dumitrescu.  Prețul biletelor: 50 lei, 25  lei (reducere elevi, studenți, pensionari).

Iată și prezentarea piesei.

Bucureștiul ne reprezintă pe toți. Este așa cum îl îngrijim, așa cum îl construim, așa cum îi permitem să se dezvolte. Este orașul în care studiem, lucrăm, trăim. Spațiul care ne place sau pe care îl disprețuim, care ne înfurie, sau care ne face să râdem în hohote. Capitala cu gropi și străzi aglomerate, dar și locul care ne dezvăluie uneori spații magice.

Spiritul acestui oraș, cu contrastele lui violente, cu energia lui adesea debordantă și agresivă, cu umorul său coroziv, dar și cu candoarea și frumusețea lui surprinzătoare, este punctul de pornire al unui spectacol de teatru. Un spectacol sincretic, care îmbină dansul, muzica, arta plastică și video, teatrul, performance-ul într-un mixaj original, care reprezintă oglinda fidelă și democratică a întâlnirii dintre mai mulți artiști. O instalație teatrală, un spectacol ofensiv, secvențial, frontal, angajat politic.

„București. Instalație umană” este o oglindă mozaicată a tuturor celor care au contribuit la el. Arată Bucureștiul așa cum îl percepe acest grup de artiști, fără a-și propune să fie politically correct. Îți arată imaginea unui oraș pe care o poți recunoaște sau pe care o poți contesta, dar care, cu siguranță, nu te va lăsa indiferent.

+ Nerecomandat copiiilor sub 16 ani. Oare de ce?

 

Ne puteți urmări și pe Google News