Prin intermediul unui comunicat de presă,CNAIR,anunță că nu își asumă răspunderea pentru achiziționarea rovinietei prin intermediul unor portaluri web neautorizate.

„CNAIR a constatat că în mediul online există un portal web pentru achiziția rovinietei, care nu este autorizat de CNAIR , respectiv, www.rovinietaro.ro. Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al CNAIR, http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie.

CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate”, se arată în comunicatul companiei.

Achiziționarea rovinietei se poate face în două feluri. Primul de la distribuitorii autorizați, lista completă poate fi găsită pe site-ul cnadnr.ro, iar al doilea prin accesarea portalului www.e-rovinieta.ro, singurul partener oficial CNAIR.

Rovinieta este definită ca fiind documentul sau înregistrarea în format electronic care atestă achitarea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România. Așadar, legea prevede ca în urma achitării unei sume de bani, șoferii să obțină dreptul de a circula cu un autoturism pe drumurile din afara localităților. Taxele variază în funcție de tipul de autovehicul.

Pentru a verifica valabilitatea rovinietei, conducătorii auto au posibilitatea să acceseze o platformă online, http://www.cnadnr.ro/ro/verificare-rovinieta, în care trebuie să introducă datele de verificare a autovehiculului.

CNAIR a amplasat 106 de camere video în toată țara pentru a putea identifica autovehiculele pentru care nu a fost achitată rovinieta.

Șoferii care circulă fără rovinietă pot primi amenzi de până la 4.500 de lei, scrie monitorulbt.ro.