Țeapă inventată în prag de sărbători. Paguba poate fi uriașă. News Alert

Țeapă inventată în prag de sărbători. Paguba poate fi uriașă. News Alert

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) atrage atenția posesorilor de autovehicule că există un portal web pentru achiziționarea rovinietei care nu este autorizat de companie. Este vorba despre www.rovinietaro.ro.

Prin intermediul unui comunicat de presă,CNAIR,anunță că nu își asumă răspunderea pentru achiziționarea rovinietei prin intermediul unor portaluri web neautorizate.

„CNAIR a constatat că în mediul online există un portal web pentru achiziția rovinietei, care nu este autorizat de CNAIR , respectiv, www.rovinietaro.ro. Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al CNAIR, http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie.

CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate”, se arată în comunicatul companiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Achiziționarea rovinietei se poate face în două feluri. Primul de la distribuitorii autorizați, lista completă poate fi găsită pe site-ul cnadnr.ro, iar al doilea prin accesarea portalului www.e-rovinieta.ro, singurul partener oficial CNAIR.

Rovinieta este definită ca fiind documentul sau înregistrarea în format electronic care atestă achitarea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România. Așadar, legea prevede ca în urma achitării unei sume de bani, șoferii să obțină dreptul de a circula cu un autoturism pe drumurile din afara localităților. Taxele variază în funcție de tipul de autovehicul.

Pentru a verifica valabilitatea rovinietei, conducătorii auto au posibilitatea să acceseze o platformă online, http://www.cnadnr.ro/ro/verificare-rovinieta, în care trebuie să introducă datele de verificare a autovehiculului.

CNAIR a amplasat 106 de camere video în toată țara pentru a putea identifica autovehiculele pentru care nu a fost achitată rovinieta.

Șoferii care circulă fără rovinietă pot primi amenzi de până la 4.500 de lei, scrie monitorulbt.ro.