Când o persoană bea cafea, cofeina blochează acţiunea unui neurotransmițător, care are efect inhibitor, ce se numeşte adenozină.
Aceasta spun specialiştii, subliniind că această temă, "deşi pare multora neserioasa, constituie în ultima vreme subiectul discuţiilor cercetătorilor şi chiar al dezbaterilor. Băutul cafelei are efect stimulant pentru că mai mulţi neuroni îşi încep activitatea. Ceea ce duce la o creştere a nivelului de energie şi a funcţiilor creierului.
Pe memorie
Studiile au arătat că unele dintre îmbunătăţirile ce au loc la nivel mintal se concentrează pe memorie, timpul de reacţie şi funcţiile cognitive în general.
Un studiu a arătat că băutul cafelei poate să prevină multe boli neurologice, inclusiv cele ce au legătură cu vârsta. Specialiştii subliniază că băutorii de cafea au cu 65% mai puţine şanse de a face Alzheimer. Pentru Parkinson nu există un leac, totuşi, băutorii de cafea au tre 32% şi 60% mai puţine şanse de a o dezvolta. Acest lucru i s-a atribuit cofeinei, deoarece băutorii de cafea decofeinizată nu dezvoltă aceeaşi rezistenţă.