Tatuajele medicale inlatura cicatricele

Imperfectiunile buzelor, dar si cicatricele pot fi corectate prin tratamente dermatologice moderne precum micropigmentarea.

Defectele sprancenelor, genelor ori buzelor sau cicatricele pot fi rezolvate extrem de rapid cu ajutorul asa-numitelor tatuaje medicale, cum se mai numeste micropigmentarea.

Interventia se face sub anestezie locala si consta in introducerea in piele a unor pigmenti cu ajutorul unui aparat dotat cu motor rotativ. Pretul unei interventii variaza intre 80 si 900 de lei, iar tatuajul este garantat trei ani.

Buze mai groase si mai colorate

Tatuajul medical poate corecta conturul sprancenelor, genelor sau buzelor, poate estompa caderea parului in chimioterapie sau tulburari endocrine. „Buzele pot fi puse in evidenta prin culoare, contur ori prin „senzatia” de volum. In repigmentarea cicatricelor aparute in urma arsurilor se obtin rezultate bune atunci cand acestea sunt mature, adica de culoare alba si fara denivelari sesizabile”, precizeaza Adina Alberts, director la clinica Care Zone.

Si vergeturile pot fi estompate prin aceeasi procedura. „Trebuie specificat insa ca diferenta de textura a pielii se pastreaza, iar expunerea la ultraviolete le va colora neuniform”, adauga chirurgul estetician. Aspectul proaspat al tatuajului este garantat aproximativ trei ani. Procedura consta mai exact in introducerea in piele a unor pigmenti hipoalergeni, cu ajutorul unui aparat dotat cu motor rotativ si cu un set de ace sterile.

„Tehnicianul ghideaza aparatul pe piele prin penetrarea acului la mai putin de 1 mm profunzime. La 48 de ore apare o decojire fina si in ziua a opta pigmentul se va stabili in stratul epidermic, dand culoarea finala. Pigmentii folositi sunt de sinteza organica, pe baza de carbon, si monoorganica, pe baza de minerale”, explica Ahmed Najjar, dermatolog la Policlinica Eurosanity. Interventia se face sub anestezie locala, prin aplicarea unui gel.

Testele cutanate sunt obligatorii

Micropigmentarea poate avea insa si reactii adverse. „Deoarece culorile se obtin prin amestecul tusurilor, uneori culoarea este „digerata” selectiv de celulele pielii, rezultand o culoare nepotrivita. De exemplu, rosul deschis se prepara din alb (dioxid de titan) si rosu-brun (oxid de fier). Daca albul este absorbit mai repede, pe loc ramane o nuanta inchisa de maro. O alta complicatie posibila este „prelingerea” culorii in zona din jur din cauza inflamatiei locale, situatie tratabila cu ajutorul laserului”, explica Mihaela Leventer, dermatolog la clinica Dermastyle din Capitala.

Micropigmentarea este contraindicata celor care sufera de boli grave de piele sau tulburari de coagulare a sangelui, precum si persoanelor cu alergii la pigmenti. Pentru a vedea daca exista reactii alergice se efectueaza un test cutanat cu cateva zile inainte de tratament.

TENDINTE

Romancele prefera sa-si remodeleze sanii

Principalele motive pentru care romancele apeleaza la micropigmentare sunt reconstructia aureolei mamare, indepartarea cicatricelor de la nivelul fetei sau pigmentarea buzelor in urma operatiei de marire a acestora.

„Cicatricele se albesc in timp si daca sunt situate la nivelul fetei creeaza un disconfort psihic major. Persoanele care isi fac marire de buze  prin interventie chirurgicala au nevoie si de repigmentarea zonei de interventie pentru a obtine o culoare vie si uniforma”, afirma Carmen Mihailescu, dermatolog la cabinetul Promote Studio din Bucuresti.