Revista presei.
Gardianul
Compania TAROM ar putea ajunge în pragul falimentului din cauza situaţiei financiare dramatice în care se află. Potrivit unor surse avizate, TAROM a înregistrat, anul trecut, pierderi de circa 70 milioane de dolari.
„Lipsa unei politici comerciale şi managementul defectuos au dus la pierderi de zeci de milioane de dolari, pe care TAROM le maschează. Numărul pasagerilor a scăzut la jumătate. Biletele de avion sunt foarte scumpe. Au existat destinaţii pe care au călătorit şi 11 pasageri”, ne-au spus sursele citate. Jurnalul Naţional
Război pe banii din capitalizarea CEC
Ministerul de Finanţe se războieşte cu Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii în privinţa destinaţiei banilor cu care se va face majorarea de capital de la CEC, în timp ce micii afacerişti şi agricultorii au nevoie disperată de finanţare.
"Dacă cei 900 milioane de lei vor fi folosiţi pentru sprijinirea IMM-urilor, atunci este în regulă. Dacă CEC va utiliza fondurile pentru a acorda credite în general, atunci să-şi ţină banii şi vom cere 0,2% din buget pentru IMM-uri, aşa cum e legea", a ameninţat Constantin Niţă, ministrul pentru IMM-uri, Comerţ şi Mediul de Afaceri.
Gândul
De unde se poate împrumuta România pentru a ieşi din criză?
Daniel Dăianu, fost ministru de finanţe: “Împrumuturile internaţionale sunt mai ieftine, însă sunt însoţite de condiţionări stricte”.
România are mai multe variante de a se împrumuta, de la instituţii financiare internaţionale, de la Comisia Europeană sau chiar de la un alt stat. În timp ce Banca Europeană de Investiţii nu poate acorda credite decât pentru cofinanţarea unor fonduri europene, pe proiecte punctuale, nefinanţând balanţa de plăţi a unui stat, acest lucru îl poate face însă Comisia Europeană. Adevărul
„Eroul de la Revoluţie care mi-a distrus viaţa”
După 20 de ani de tăcere, un rănit din decembrie 1989 povesteşte cum un plutonier de miliţie a ucis trei oameni şi l-a schilodit. Petre Geamănă a fost împuşcat în data de 26 decembrie 1989 de un angajat al Ministerului de Interne. Agresorul a fost împuşcat la rândul său şi îngropat ca erou al Revoluţiei.
Familii destrămate, oameni schilodiţi pe viaţă şi eterna întrebare: „Cine a tras în noi după 22?”. Autorităţile tac şi dau vina pe terorişti. Cotidianul
Năstase, şpagă electorală şi din bani publici
Rechizitoriul DNA: zeci de instituţii de stat au finanţat campania lui Adrian Năstase, fiind silite să participe la simpozionul „Trofeul calităţii“.
DNA a stabilit, în dosarul „Trofeul calităţii în construcţii“, în care fostul premier Adrian Năstase este acuzat că şi-a finanţat ilegal campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2004, că acesta a mobilizat mare parte din conducerea PSD, aflată în posturi-cheie ale administraţiei publice, pentru a colecta sumele necesare.
România Liberă Intrarea unui rom într-o multinaţională: "La început, colegii m-au crezut indian"
Ionela Cristea şi Marius Dursea sunt doi tineri romi care, prin traseul lor profesional, şi-au propus să dizolve prejudecăţile despre propria etnie.
Au absolvit o facultate, s-au angajat într-o multinaţională şi-şi fac planuri legate de carieră. În prezent, se simt bine în firmă, întrucât sunt trataţi "corect politic", chiar dacă o vreme colegii i-au considerat expaţi indieni şi li se adresau doar in engleză. Ziua
Elaborarea proiectului normelor de aplicare a Legii stocării datelor a dezvăluit adevăratele intenţii ale iniţiatorilor Legii 298/2008.
Se legiferează urmărirea cetăţenilor fără niciun control parlamentar, tehnic, sau de altă natură. Nimeni nu verifică softurile şi echipamentele, iar personalul care stochează datele nu are certificat ORNISS, ceea ce înseamnă că pot fi securişti.