Țările europene iau măsuri dure pentru a împiedica răspândirea coronavirusului

This photo taken on February 6, 2020 shows a laboratory technician working on samples from people to be tested for the new coronavirus at "Fire Eye" laboratory in Wuhan in China's central Hubei province. - BGI Group, a genome sequencing company based in southern China, said it opened on February 5 a lab in Wuhan able to test up to 10,000 people per day for the virus. The official Chinese death toll from the coronavirus outbreak rose on February 7 to 636, with the government saying total infections had climbed past 30,000. (Photo by STR / AFP) / China OUT

O serie de țări europene au anunțat, duminică, măsuri extreme pentru a împiedica răspândirea coronavirusului din China.

Italia rămâne focarul Europei privind epidemia de coronavirus. Peste 1.700 de persoane au fost infectate, iar bilanțul deceselor a ajuns duminică la 34 de morți, ultimele cinci decese fiind înregistrate în 24 de ore. În Lombardia, Veneto și Emilia-Romagna, cele mai afectate zone, medicii sunt depășiți de situație.

”Sistemul sanitar în Lombardia este aproape în genunchi. Au decis să cheme la muncă doctorii care sunt la pensie. Nu mai sunt locuri în spitale! Medicii nu mai fac față solicitărilor la domiciliu, acum și cine tușește de două ori sau strănută de trei ori pune mâna pe telefon și sună la numărul de urgență, solicitând asistență medicală acasă”, a transmis Orlando Popa, antrenor de fotbal în Reggio Emilia, pentru Libertatea.

Și Guvernul britanic a anunțat un ”plan de luptă” împotriva coronavirusui. Duminică, în Regatul Unit s-au înregistrat deja 35 de persoane infectate, iar premierul Boris Johnson a avertizat că se aşteaptă ca acest număr să crească şi mai mult.

Oficialii britanici au anunţat câteva detalii ale ”planului de luptă” pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Boris Johnson a precizat că, la nevoie, se va lua în considerare posibilitatea închiderii şcolilor şi anularea evenimentelor publice. Iar dacă virusul se va extinde, o altă măsură va fi reangajarea cadrelor medicale pensionate.

În plus, persoanele care pot lucra de acasă ar putea fi încurajate să nu se mai deplaseze la birou, până la venirea verii, când autorităţile speră că ar putea gestiona mai uşor această criză sanitară.

Guvernul de la Londra va lansa săptămâna aceasta o nouă campanie de informare cu măsuri pe care fiecare cetăţean le poate lua pentru a diminua riscul infectării cu noul coronavirus, cum ar fi de exemplu spălarea mai frecventă a mâinilor timp de cel puţin 20 de secunde fiecare dată, notează Agerpres.