Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că după alegerile europarlamentare se va stabili în coaliţie modul în care se vor prezenta la alegerile prezidenţiale. De asemenea, acesta a afirmat că îşi doreşte ca liderul PSD Liviu Dragnea „să fie şi să rămână liber”.

Întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, dacă PSD şi ALDE vor avea candidat comun la prezidenţiale, având în vedere că Dragnea a declarat că ar putea candida dacă o să aibă posibilitatea fizic, el a răspuns: 

„Îmi doresc ca Liviu Dragnea să fie şi să rămână liber. În nicio ţară din Europa civilizată cineva care se ocupă de alegeri şi care mobilizează electoratul la alegeri nu ajunge să fie condamnat pentru aşa ceva, aşa cum i s-a întâmplat lui Liviu Dragnea. Şi el, dar şi eu am spus şi repet: este un bun prilej să repet că am discutat împreună despre viitoarea candidatură din partea coaliţiei şi am hotărât că după alegerile pentru Parlamentul European vom redeschide subiectul. Atunci vom hotărî cum procedăm.”, a declarat Tăriceanu, conform DC News.

În ceea ce priveşte alegerile pentru Parlamentul European, liderul ALDE a arătat că formaţiunea politică pe care o conduce doreşte să obţină cel puţin cinci mandate.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a aflat sâmbătă la Iaşi pentru a lua parte la conferinţa regională de lansare a candidaţilor la alegerile europarlamentare.

 

Te-ar putea interesa și: