Târg de produse culinare ecologice

Joi şi vineri va avea loc, lângă Biblioteca Judeţeană, primul târg de Slow Food organizat la Braşov. Vizitatorii vor putea cumpăra produse ecologice tradiţionale.

Târgul va fi deschis între orele 10.00 şi 19.00 şi vor participa în jur de 20 de producători din toate zonele judeţului Braşov, dar şi din alte judeţe.

Printre produsele comercializate se numără drobul de miel făcut la Rupea, brânza de capră de Criţ, cozonaci şi pâine de casă de Drăguş, gemuri şi murături de Saschiz, păstrav în cetină de la Berivoi, brânză de burduf de la Bran, pălincă de Zalău, mezeluri de casă de la Codlea şi produse de carmangerie tradiţională de la Şercaia.

”Slow Food Brasov a ales cu rigurozitate maximă producătorii care vor participa la acest târg. De-a lungul procesului de selecţie au trebuit să facă dovada că alimentele comercializate de ei sunt realizate folosindu-se doar produse 100% naturale, fără adaosuri şi aditivi artificiali. De asemenea, un alt aspect important urmărit de Slow Food Braşov a fost igiena”, a declarat Liana Dănilă, reprezentant Slow Food Braşov.

Târgul face parte dintr-un program de promovare a hranei sănătoase şi a produselor ecologice tradiţionale, în pieţe special amenajate. La sfârşitul lunii, reprezentanţii Slow Food International vor fi invitaţi şi la Zilele Braşovului. Slow Food este o organizaţie internaţională care se opune efectelor culturii fast-food şi care încurajează micii producători, promovează tradiţiile gastronomice şi produsele locale prin programe de educare a gustului.