Firmele mici și mijlocii, dar și cele care activează în domeniul Horeca, pot primi o finanțare de 100.000 de euro de la Ministerul Energiei. Lista cu proiectele acceptate până în acest moment a fost deja publicată.
Ministerul Energiei a anunțat că a publicat lista cu proiectele care vor primi o finanțare de 100.000 de euro pentru programul Electric Up. Acesta se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, dar și companiilor din domeniului HORECA. Potrivit infomațiilor oficiale au fost depuse 2536 de cereri de finanțare prin acest program.
Urmează semnarea contractelor
Ministrul Virgil Popescu a spus că a fost finalizată etapă de reevaluare și că după analizarea eventualelor contestații se vor semna și contractele de finanțare. În plus, acesta a susținut că IMM-urile și domeniului HORECA vor primi bani pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, dar și pentru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice sau hibrid.
„A fost finalizată etapa de reevaluare pentru primul ciclu de finanțare, etapă necesară după ce am suplimentat bugetul prin legea 12/2022. Am încredere că în următoarele zile, după ce se vor depune contestațiile, se vor semna contractele de finanțare.
Întreprinderile mici și mijlocii și domeniului HORECA vor primi bani pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a stațiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanțare Electric Up. Este un program prin care ne-am propus să susținem antreprenorii, pentru a avea consum optim de energie“, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu, citat de capital.ro.
Comunicare pe platforma informatică
Companiile pot vedea pe plarforma informatică https://energie.gov.ro/electricup/ dacă proiectele lor au fost admise sau respinse în acest program. Contestațiile se pot depune în termen de 5 zile, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei. De asemenea, după finalizarea contestațiilor toate comunicările se vor face prin intermediul acestei platforme.
Prin programul de finantare Electric Up se acordă o finanțare de maxim 100.000 euro pentru un beneficiar. Programul ElectricUp a avut un buget inițial de 100 de milioane de euro de euro și a fost demarat la finele anului 2020.
„Avem suficienţi bani pentru acest program, avem 100 de milioane de euro pentru acest program pentru început, pentru a vedea cum funcţionează”, a declarat ministrul energiei la lansarea programului.