Sfat pentru consumatorii de SUPĂ de CÂINE! Când trebuie CONSUMATĂ şi de câte ori pe an

Experții vor sugera diferite moduri de a combate căldura pe timpul verii, printre altele, recomandând supă de carne de câine picantă. Carnea de câine dulce „dangogi” a fost considerată de mult timp o hrană de bază în Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Potrivit India Today, „dangogi” – o supă condimentată, făcută cu carne de câine – este considerată în Coreea, mai ales în nord, mâncarea perfectă pentru zilele caniculare. Nu poate fi consumată în fiecare zi, ci doar trei zile pe an, stabilite pe baza calendarului tradiţional.

Mancarea pregătită în mod tradițional în cea mai călduroasă perioadă a anului se consumă în funcție de calendarul lunar. Anul acesta, supa a fost servit pe 17 și 27 iulie și va mai  fi servită pe 16 august, trei dintre cele mai fierbinți zile din acest an.

Câinii folosiți pentru carne sunt crescuți în ferme.  "Ea a fost mâncarea noastră națională din vremurile trecute", a explicat Kim Ae Kyong, o chelneriță la Casa Pyongyang - cel mai mare restaurant de specialităţi din carne de câine - din capitala nord-coreeană. "Oamenii cred că numai aşa pot învinge căldura, mănâncând carne de câine și supă de câine picantă în cele mai caniculare zile. E mai sănătoasă decât alte tipuri de carne", a adăugat ea.  Meniul restaurantului conține mai mult de o duzină de feluri de mâncare din carne de câine, inclusiv coaste, picioare posterioare și piele de câine fiartă.

O mulțime de cetățeni mai tineri de astăzi însă protestază împotriva practicii. Și există voci care spun că actualul regim doreşte să  interzică total carnea de câine.