Sunt periculoase substanțele cu care se dezinfectează străzile? Ce cred specialiștii

Igienizarea si dezinfectarea unui spatiu de joaca pentru copii in Sectorul 6 al Capitalei, sambata, 21.03.2020.

Dezinfectarea cu clor rămâne o variantă des întâlnită și eficace și ar trebui folosită și acasă

Multă lume se întreabă dacă, substanțele folosite în această perioadă, pentru dezinfectarea străzilor afectează sănătatea. Majoritatea sunt compuse din apă și clor și au rolul de-a distruge cât mai multe bacterii. Medicul Beatrice Mahler, Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, afirmă că folosirea clorului este o practică obișnuită și în spitale.

„Oamenii trebuie să stea în casă, nu pe stradă. Și în casă trebuie să spălăm cu clor. Sunt poate persoane alergice la anumiți compuși, dar un alergolog vă poate lămuri. Dar de regulă alergia se produce dacă intri în contact direct cu o concentrație crescută, iar spălatul străzilor se face fără să fie prea multe persoane pe stradă. Din punctul meu de vedere, este un lucru bun că se spală străzile cu clor”, a spus Beatrice Mahler pentru hotnews.ro.

Doctorul Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie, a explicat și el, pentru sursa citată: „În toate țările se face această dezinfecție, nu este țara noastră în mod special mandatară la acest tip de dezinfecție. Cei cu astm și cu BPOC, când se dă cu aceste substanțe, ar fi bine să stea în casă și să închidă geamul, dar în rest este o soluție funcțională, chiar și în condițiile acestea, fără riscuri suplimentare pentru omul sănătos.”