Sunt legumele româneşti OTRĂVITE? Ce este de făcut?

Potrivit specialiştilor în domeniu, ca să aibă recolte mari şi profit pe măsură, mulţi fermieri din România folosesc chimicale.

Astfel, pământul otrăvit cu îngrăşăminte sintetice ajunge să producă tot mai puţin, şi îi face pe cumpărători să se ferească de roşiile care nu mai au gust.

Pe cale să se spulbere

Mitul legumelor româneşti, gustoase, dar mai ales sănătoase, este pe cale să se spulbere, potrivit studiilor din ultimul timp. Mulţi producători de legume din ţară folosesc tot mai multe îngrăşăminte chimice, fără să ceară sfatul specialiştilor. În plus, nerespectarea unui plan de feritilizare duce la scăderea productivităţii şi calităţii culturilor de legume. Nu doar „profitul” are de suferit: legumele devin periculoase. Pot să fie cancerigene, pot să producă diverse probleme pulmonare, digestive, tulburări metabolice şi multe altele. Analiştii subliniază că, fermierii nu pot fi amendaţi pentru că folosesc prea mulţi fertilizatori, decât dacă cei care cumpără legumele le duc la analize şi rezultatele arată că ele conţin subtanţe chimice peste limita admisă.