Sunt deosebit de gustoase şi le consumăm zilnic, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că sunt la fel de cancerigene ca fumatul sau azbestul

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că intenţionează să declare baconul, cârnaţii şi alte produse obţinute prin procesarea cărnii, vinovate de producerea cancerului în aceeaşi măsură în care responsabile pentru aceasăt cumplită maladie sunt fumatul, alcoolul sau azbestul.

Potrivit dailymail.co.uk, carnea roşie va intra şi ea pe lista cancerigenelor pentru că toate cercetările specialiştilor indică legătura incontestabilă dintre cancerul de colon şi consumul ridicat al acesteia. Carnea roşie nu trebuie eliminată complet din alimentaţie, pentru că este o sursă important de protein, vitamine şi minerale precum fierul sau zincul, ci doar consumată cu moderaţie, mai spun reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Mai mutle informaţii pe această temă vor fi făcute publice la începutul săptămânii viitoare, când OMS va face un anunţ oficial în acest sens, scrie presa britanică.