Primul cotidian apărut după evenimentele din Decembrie 1989 caută acţionari, pentru a putea supravieţui în criză. Ideea, lansată marţi de patronul publicaţiei "Timişoara" este unică în peisajul românesc. Acesta le propune timişorenilor sau oamenilor de afaceri interesaţi să cumpere acţiunile publicaţiei, pentru ca, din banii obţinuţi, să potă fi susţinută în continuare, tipărirea acesteia.
"Din motive financiare şi de sănătate sunt obligat să ofer spre subscripţie marca ziarului în încercarea de a asigura continuitatea apariţiei acestui simbol al oraşului liber Timişoara. Ziarul Timişoara este o publicaţie sută la sută independentă, privată, de opinie şi informaţie care, păstrându-şi verticalitatea, luptă de 22 de ani neîntrerupt şi consecvent împotriva stângii retrograde şi pentru instaurarea unui stat de drept în România", a declarat Oscar Beger, patronal şi redactorul şef al ziarului. De numele publicaţiei se leagă apariţia Societăţii Timişoara, una din cele mai importante organizaţii nonguvernamentale din ţara noastră, care deja în primăvara anului 1990 a ajuns prin Proclamaţia de la Timişoara cu al său punct 8, să fie cunoscută în toată lumea.
Potrivit lui Berger, vor fi emise 2.000 de acţiuni la o societate care va avea ca unic scop editarea şi tipprirea publicaţiei "Timişoara". Costul unei acţiuni este de 450 lei. Prima fază a ofertei publice se încheie la sfârşitul lunii noiembrie. "Cu subscripţia a doar 20 de acţiuni - ce reprezintă 1 % din noua societate pe acţiuni care va poseda marca, site-urile şi ediţia ziarului - este asigurată apariţia ziarului şi în ediţia tipărită o lună de zile", a explicat Begrer.