Conform unor cercetători de la un Institut din cadrul Universităţii Stanford, lumea a intrat în a şasea perioadă de extincţie in masă. Lumea a trecut deja prin cinci perioade de extincţie în masă. Ultima a fost fatală pentru dinozauri. Aceştia au pierit în urmă cu 66 de milioane de ani în urmă.
Astfel, potrivit descoperă.ro, citând Indian Express, lumea a ajuns acum martorul celei de-a şasea perioade de extincţie în masă care ar putea să pună în pericol şi existenţa omenirii. Cel mai nou studiu arată că şi în cazul unor măsuri de conservare extreme, speciile dispar de 100 de ori mai rapid decât ar fi normal. "Studiul arată fără nicio urmă de îndoială că intrăm în cea de-a şasea perioadă de extincţie în masă", a spus cercetătorul Paul Ehrlich, informează sursa mai sus citată. De asemenea, cercetătorii atenţionează că oamenii ar putea ajunge în rândul speciilor pierdute ca rezultat al extincţiei în masă.
"Dacă procesul va continua, viaţa va avea nevoie de multe milioane de ani pentru a-şi reveni şi însuşi specia noastră ar putea dispărea încă de la început", spus Gerardo Caballos, cercetătorul de la Universitatea Autonomă a Mexicului care a condus echipa care a lucrat la acest studiu.
Studiul a fost realizat prin analizarea fosilelor şi a mai multor date legate de exticţie. Posibilitatea dispariţiei este prezentă în momentul de faţă în cazul a circa 41% dintre speciile de amfibieni şi în cazul a 26% dintre speciile de mamifere.