Timișorenii fac cel mai mult sport, la nivel nașțional, după București. Aceasta e concluzia unui studiu realizat de o companie care facilitează accesul în locațiile în care se poate practica sportul. Dacă s-ar aduna orele petrecute de timișoreni, doar anul trecut, în sălile de gym sau pe terenuri, rezultă o durată de 42 de ani.
Peste 10.000 de angajați din județul Timiș, abonați ai rețelei naționale 7card, au făcut anul trecut 370.000 de ore de mișcare, echivalentul a 15.000 de zile, respectiv 42 de ani, consumând aproape 200 de milioane de calorii, arată un studiu care analizează activitatea abonaților celei mai mari rețele de centre sportive din România, în perioada ianuarie-decembrie 2018. Ziua de 2 aprilie a fost cea mai ”plină” zi pentru sportivii timișoreni care au la dispoziție 62 vde locații pentur practicarea sportului.
Sportul este practicat în special de femei, 51% din total, cu o vârstă medie de 31 de ani. Există, totuși, și extreme. Cel mai tânăr practicant d esport din Timișoara are cinci ani, iar cel mai vârstnic bunicuț care trage de fiare are 76 de ani.
“Încă de acum cinci ani, când am început să dezvoltăm rețeaua 7card și la Timișoara, abonamentul a fost utilizat într-un procentaj mai ridicat de angajate. Sunt pasionate de activitățile de întreținere și mai nou, de cele în trend, cum sunt dansurile de societate”, declară Andrei Crețu.
Același studiu împarte abonații în trei categorii: exploratorii (cei au încercat cele mai multe activități de relaxare&sport), prietenoșii (cei care au avut cei mai mulți prieteni cărora le-au oferit acces) și plimbăreții (cei care au făcut mai multă mișcare în alte orașe decât cel de reședință). Timișorenii se încadrează la “exploratori”, preferând fitnessul și aerobicul, cyclingul și pilatesul, dar și sqash-ul, jiu jitsu și dansurile de societate, arată Iulian Cîrciumaru.
Cei mai ”sportivi” timișoreni vin la gym în afara orelor de program. Ei lucrează în domenii precum: automobile și componente, IT, telecomunicații, servicii externalizate și retail.