Studenţii se distrează şapte zile şi şapte nopţi

Un festival pe măsura poftei de distracţie a studenţilor din România începe astăzi, simultan, în Arad, Bacău, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Petroşani, Reşiţa, Târgu-Jiu şi Timişoara.

În această seară, la Sala Palatului, Phoenix va concerta în prima zi de festival studenţesc. „Studenţiada“ îi va scoate pe toţi la teatru, la muzeu, la film, la operă, la chefuri, îi provoacă la sporturi extreme, le aduce căminiştilor vedete la masă, îi cheamă la dezbateri şi traininguri, într-un cuvânt, îi provoacă din toate punctele de vedere.

Splaiul Independenţei se va transforma în scenă pentru spectacole de teatru, arenă pentru sporturi extreme şi concursuri ciudate, cum ar fi cel de prins ouă, sau loc de joacă pentru cei care vor să-şi amintească de copilărie.

O noapte cu o vedetă şi curse de gândaci

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) este organizatorul evenimentului şi promite distracţie pe cinste în săptămâna „Studenţiadei“.

Fiecare zi din această săptă mână are un specific, iar activităţile vor fi în concordanţă cu tematica celor 168 de ore de distracţie şi educaţie: astăzi - ziua culturii, mâine - ziua sportului, miercuri e cu „Educaţie“, joi cu sănătate, vineri cu chestiuni interculturale, sâmbătă e „Ziua mediului“, iar duminică e la putere voluntariatul.

În fiecare zi sunt concursuri de sport, întâlniri tematice, dezbateri, activităţi culturale şi petreceri extra în cluburile studenţeşti din Complexul Regie.

Pentru cei care voiau o zi cu viaţă de vedetă, vedete de pe la noi vin la ei o zi. Mai multe staruri dâmboviţene vor da piept cu viaţa de căminist timp de 24 de ore, de sâmbătă până duminică, iar ultima seară de „Studenţiadă“, 2 noiembrie, este cea a unui „chef monstru“ în Club Maxx. Printre manifestările a căror desfăşurare completă o găsiţi pe www.studentiada.ro găsiţi şi maraton ecologic pe bicicletă sau cu rolele, o căutare de comori ceauşiste prin tot Bucureştiul, bungee jumping, cursă de alergat gândaci, concurs de ping-pong, discuţii despre sănătatea mintală, dezbateri despre politică, sfaturi pentru o viaţă şi o carieră sănătoase, dar şi proiecţii de spoturi publicitare haioase, un taur la proţap, colţunaşi basarabeni şi gulaş unguresc, în cantităţi care să potolească apetitul bine-crescut al studenţilor bucureşteni. Accesul la toate manifestările este gratuit pentru posesorii de carnet de student, iar cei trecuţi de vârsta asta pot privi, cu drag, de pe margine.