Studenţii din Europa cer drepturi pentru cei români

Tinerii din Organizaţia Europeană a Studenţilor s-au aliat cu omologii lor români pentru a-şi exprima dezaprobarea în ceea ce priveşte reducerea procentului de 25% a reprezentanţilor acestora în forurile decizionale din universităţi.

 "Le reamintim factorilor de decizie din România că studenţii sunt recunoscuţi ca un agent de maximă importanţă în progresul sistemelor de educaţie şi că este esenţial ca ei să fie văzuţi şi trataţi ca parteneri nu doar în declaraţii, ci şi în accesul la luarea deciziilor. Cerem, prin urmare, găsirea de căi pentru respectarea angajamentelor pe care România şi le-a asumat în faţa studenţilor săi şi a principiului reprezentării comunităţii academice, care a stat tot timpul la baza Învăţământului Superior din Europa", au declarat reprezentanţii studenţilor europeni.

Şi studenţii români de la Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) sunt revoltaţi de decizia de a diminua participarea studenţilor în viaţa universităţii. "Reprezentăm 90% din comunitatea academică şi suntem cei care se gândesc cu adevărat la interesele şi nevoile studenţilor din România. Este dreptul nostru să ne putem exprima opinia şi să putem influenţa deciziile care ne afectează în mod direct şi concret pe noi, studenţii", a declarat Daniela Alexe, preşedintele ANOSR.