Stresul se combate cu magneziu

Greu de crezut pentru mulţi, însă o doză mică de magneziu poate scădea nivelul stresului de la 300 la 0.

Magneziul este parte a celulelor şi a oaselor şi este vital în special pentru păstrarea netedă a arterelor, protejându-le de presiunea sangvină generată de stres.

De asemenea, acest mineral ajută corpul să controleze absorbţia de potasiu (pe care îl găsim, de exemplu, în banane) şi calciu (conţinut de lapte). Pe lângă aceste beneficii la nivelul vaselor de sânge, magneziul ajută la funcţionarea optimă a rinichilor, a creierului, a inimii şi a sistemului nervos.

Chimistul şi nutriţionistul australian Peter Gillman spune că aproximativ 90-95% din populaţia globului trăieşte cu un nivel scăzut al magneziului în organism.

Ce pericole există Deficienţa de magneziu poate genera următoarele tipuri de afecţiuni: astm, nivel scăzut al energiei în organism, insomnie, dureri de cap, dureri musculare, tensiune, stare de oboseală sau de anxietate, stări de nervozitate, fragilitate osoasă, dificultăţi de respiraţie şi probleme cardiace.

Lipsa de magneziu poate fi cauzată de consumul de alcool, fumat, transpiraţiile abundente, consumul de droguri, hipotiroidism, diabet, dietele bogate în zaharuri, carbohidraţi, sodiu sau calciu şi, nu în cele din urmă, de stres. Acesta determină, pe lângă un dezechilibru în alimentaţie, şi stări de depresie cate scad metabolismul.

De unde luăm magneziu

Magneziul este foarte important în dieta zilnică, iar specialiştii recomandă ca acesta să fie consumat împreună cu calciul, în cazul în care există o deficienţă a celor două substanţe. De asemenea, magneziul asigură echilibrul între sistemul nervos şi cel muscular, ducând la relaxarea organismului. Pentru cei care se consideră "de modă veche" şi doresc să îşi ia aportul zilnic de magneziu pe cale naturală, nu din suplimente nutritive, medicii recomandă să consume alimente verzi, cereale integrale, usturoi, lămâie, avocado, muşeţel şi pepene, ca să le numim numai pe câteva dintre alimentele bogate în această substanţă.

Considerat a fi "devoratorul de poluare din organism", magneziul este mineralul minune care asigură buna funcţionare a sistemului nervos şi participă la metabolismul glucidelor, proteinelor şi lipidelor.