Staţiunea are, de azi, cel mai modern ştrand din nord-vestul ţării, cu şase bazine şi tobogan acvatic.
Staţiunea bihoreană Băile Felix are, începând de azi, cel mai modern ştrand din nord-vestul ţării. Administratorii staţiunii speră ca prin renovările inaugurate azi să atragă turiştii care preferau ştrandurile din staţiunile ungare Debreţin şi Hajduszoboslo. Băile Felix au fost construite între anii 1711-1721.
Băile Felix este cea mai mare staţiune cu func- ţionare permanentă din ţară, este amplasată la 8 kilometri de Oradea şi are 7.000 de locuri de cazare, fiind surclasată doar de litoral. Ştrandul Felix este de acum „aqualandul“ staţiunii. Are şase bazine noi: unul cu apă termală (suprafaţă de 980 de metri pătraţi), dotat cu instalaţii acvatice de hidromasaj, inclusiv 20 de paturi de masaj subacvatic, jocuri şi căderi de apă tip „ciupercă“ şi „gheizer“, două bazine de relaxare (1.700 de metri pătraţi) pentru adulţi şi un bazin (330 de metri pătraţi) dotat cu instalaţie de produs valuri. Special pentru copii au fost pregătite două bazine, „Baby“ şi „Junior“ (505 metri pătraţi). A fost instalat şi un tobogan cu cinci piste şi două terenuri de sport, minifotbal şi beach-volley. Clienţii pot închiria şezlonguri şi se pot bronza atât pe plajă cu nisip, cât şi pe gazon. Preţuri promoţionale Pentru acest sezon, ştrandul va avea tarife promoţionale. Biletele de intrare, care includ şi accesul la tobogan şi terenurile de sport, costă 15 lei pentru adulţi, 7 lei pentru copiii mai mari de 4 ani şi gratuit pentru cei mai mici. Azi, în prima zi de funcţionare, toţii clienţii au intrare liberă. Investiţia în modernizare se ridică la 7 milioane de lei şi a fost făcută de firma care a realizat şi aquaparcurile din Ungaria.
„Bazinele pentru copii şi cel cu valuri au sisteme de filtrare şi recirculare, şi apa este dezinfectată în permanenţă“, a declarat Sandor Gal, reprezentantul constructorului. Potrivit directorului SC Turism Felix, Florian Serac, în a doua parte a anului vor începe demolarea şi reconstrucţia vestiarelor şi amenajarea unei braserii cu 250 de locuri. 1000 este anul în jurul căruia au fost descoperite izvoarele termale din nord-vestul ţării