Stilista lui Volodimir Zelenski a murit pe front. Cine a fost Șura Riazanteva

Stilista lui Volodimir Zelenski a murit pe front. Cine a fost Șura Riazanteva Sursa foto: oruzjeonline.com

Șura Riazanteva a lucrat pentru mai multe posturi de televiziune și actori celebri din Ucraina, printre care și președintele Volodimir Zelenski. Jurnaliștii britanici și Forțele de Apărare ucrainene au anunțat că fosta stilistă a liderului ucrainean a murit pe front.

Cine a fost Șura Riazanteva

Șura Riazanteva s-a alăturat Forțelor de Apărare ucrainene, la scurt timp după invazia din 24 februarie 2022. Pe lângă Volodimir Zelenski, Șura a mai lucrat pentru compania de producție TV Kvartal 95.

Moartea stilistei a fost anunțată de sora acesteia, Valeria Riazanteva, dar și de Serviciul de presă al Brigăzii 78 parașutiști, care a precizat că decesul ar fi fost provocat de o insuficiență cardiacă.

Jurnaliștii britanici care acoperă Ucraina au publicat pe rețelele de socializare o imagine cu Șura, dar și o fotografie cu bunicii ei, soldați în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șura Riazanțeva a fost implicată în multe acțiuni civice

„Șura Riazanțeva (indicativul de apel Ialta), fosta stilistă personală a lui Zelenski, a fost ucisă în acțiune. Ea visa să se întoarcă în Crimeea natală și să-și întemeieze o familie. Bunicii ei s-au cunoscut în timp ce luptau împotriva naziștilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La 80 de ani după Ziua Z, Șura și-a pierdut viața în lupta cu Rusia“, a scris jurnalistul britanic pe rețeaua X. În tot acest timp, liderul ucrainean Volodimir Zelenski a reluat atacurile la adresa Rusiei și implicit a președintelui Vladimir Putin, care este responsabil și trebuie să plătească pentru toate pagubele și suferința poporului ucrainean.

„Rusia trebuie să treacă printr-o responsabilitate completă și principială pentru războiul pe care l-a declanșat. Trebuie să plătească pentru toate pagubele provocate de agresiunea sa - atât pentru țara noastră, cât și pentru poporul nostru", a declarat Zelenski într-o postare pe X.

Fosta stilistă a președintelui ucrainean s-a născut în Crimeea, peninsula anexată la 18 martie 2014 de Federația Rusă. Riazanteva a fost implicată în mai multe acțiuni civice printre care și Revoluția Demnității. Un demers prin care ucrainenii au protestat împotiva președintelui din 2014, Viktor Yanukovic.

Cel din urmă a fost acuzat la vremea respectivă că face jocurile Moscovei. Yanukovic a refuzat să semneze un acord pentru îmbunătățilea relațiilor cu Uniunea Europeană.