Ştii ce salariu are şeful tau?

Revista presei.

Libertatea

Ştii ce salariu are şeful tau?

Oare ce leafă are şeful meu? Cu toţii ne-am întrebat asta la un moment dat. Bârfele care se nasc la o cafea, în pauza de zece minute, nu sunt nici pe departe o sursă de informare. Ar mai fi o variantă de calcul, băbească: la salariul pe care îl ai tu, subalternul, adaugi o sumă consistentă, plus câteva bonusuri babane (care nu de puţine ori vin ca urmare a îndeplinirii criteriilor de performanţe a echipei pe care o conduce, din care faci parte şi tu). Totalul reprezintă, într- adevăr, un salariu cu mult mai mare decât cel al unui “pălmaş”, dar nici această variantă nu este cea reală. Libertatea vă prezintă câştigurile medii ale şefilor din România.

Precizăm însă că sumele sunt estimative, întrucât nu putem compara salariul unui director al unei firme mici cu cât câştigă un boss dintr-o multinaţională. Diferenţa poate ajunge şi la câteva mii de euro. De exemplu, un director economic al unei firme mici poate avea un salariu un pic mai mare de 1.000 de euro, dar dacă persoana ocupă aceeaşi funcţie într-o companie multinaţională poate avea un venit de 7.000-8.000 de euro. Cotidianul

Ce bani a făcut Vanghelie din suspendarea lui Băsescu

Primarul sectorului 5 a alocat fără licitaţie de 100 de ori mai mulţi bani decât omologii de la alte sectoare la referendumul de suspendare a preşedintelui şi la europarlamentare. Vanghelie spune că e o problemă de soft.

Miercuri seară, în emisiunea "Realitatea te priveşte", de la Realitatea TV, omul de afaceri Silviu Prigoană, candidat PD-L în sectorul 3, l-a acuzat pe primarul pesedist al sectorului 5, Marian Vanghelie, că a cheltuit milioane de euro pentru organizarea diferitelor scrutine electorale. Banii au fost atribuiţi prin licitaţie directă aceleiaşi firme, fie că era vorba de referendumul pentru demiterea preşedintelui, fie că era vorba de organizarea alegerilor europarlamentare. Este vorba de SC Wind ’94 Prod SRL, cu sediul în Bucureşti, chiar în sectorul 5. Potrivit informaţiilor de pe site-ul www.e-licitatii.ro, firma a câştigat numai pentru organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui aproximativ 24 milioane de lei, echivalentul a şase milioane de euro. Gazeta Sporturilor Dorinel versus Hagi!

Munteanu i-a dat ieri replica "Regelui" şi i-a recomandat să nu mai vorbească despre Steaua şi despre postul său în Ghencea

Dorinel Munteanu a reacţionat ieri pentru prima dată la adresa lui Hagi, fostul său coleg de la echipa naţională. "Hagi să mă lase în pace şi să nu mai vorbească despre ce fac eu la Steaua. Fiecare cred că ar trebui să gîndească puţin înainte să vorbească", a fost mesajul lui Dorinel către "Rege". Ce anume l-a deranjat pe Dorinel? O afirmaţie făcută zilele trecute de Gică Hagi, care a comentat postura în care se află Munteanu la Steaua. "Dorinel să stea liniştit, că deocamdată e bine. Problemele încep abia atunci cînd faci performanţe în Ghencea", a spus Hagi.

Jurnalul Naţional

Pasajul Băneasa, o lucrare ca-n filmele cu proşti

Pasajul Băneasa. Un nou proiect “creativ” al autorităţilor început prin mai 2008 şi devenit între timp, din cauza lucrărilor amânate din lună în lună, coşmarul şoferilor. La modul nici să mori, nici să trăieşti, lucrarea a umplut încă o dată de bani buzunarele autorităţilor şi a transformat traseul Arcul de Triumf – Băneasa într-un adevărat haos rutier.

Şi unde mai pui că s-au început săpăturile fără a fi existat un proiect de execuţie bine gândit, mai ales că în zona respectivă nici nu se întocmise cadastrul, iar finalizarea lucrărilor depinde de bugetul pe 2009. Ieşire importantă spre tot ce înseamnă zonele de munte şi spre localităţile celor “cu stare” – Corbeanca şi Snagov – lucrările la Pasajul Băneasa nu au adus doar zeci de ore pierdute în trafic, ci şi consecinţe economice dezastroase. Început ca un proiect pentru cetăţean şi în slujba lui (că doar acesta este motto-ul!), “celebrul” pasaj, acoperit de bani grei, îngrădeşte din cauza lucrărilor interminabile accesul spre rute importante, dar şi spre cele două aeroporturi internaţionale. Cancan

Lucestii, chemati sa salveze Rapidul

In incercarea de a gasi o solutie de salvare a situatiei de moment, patronul giulestenilor a luat in calcul si un eventual sprijin financiar din partea lui Mircea Lucescu, promitandu-i ca va avea grija de fiul Razvan, aflat in criza de rezultate la Brasov.

Chiar daca relatiile dintre George Copos si Mircea Lucescu s-au mai racit, dupa ce Luce Jr. a plecat din Giulesti, circumstantele ar putea face ca patronul Rapidului si antrenorul de la Donetk sa redevina foarte apropiati. Cautand o solutie imediata pentru iesirea din criza, Copos incearca cu ajutorul unor prieteni comuni sa il determine pe tehnicianul lui Sahtior sa imprumute Rapidul cu o suma importanta de bani, cu ajutorul careia sa fie platite datoriile stringente ale clubului, in special salariile jucatorilor. "Patiserul" nu a gandit rau, avand in vedere ca, dupa ce a dat chix cu mai multe afaceri in Romania, Luce senior a devenit un om extrem de cumpatat, depozitandu-si majoritatea banilor castigati in ultimii ani in banci.

Ziua

Criza mai rea decat razboaiele

Recesiunea este cea mai grava amenintare la adresa securitatii mondiale in acest moment. "Ne confruntam cu cea mai mare criza economica de doua generatii incoace" releva un raport al Oxford Research Group.

Criza financiara actuala este cea mai mare amenintare la adresa securitatii mondiale, arata raportul organizatiei nonguvernamentale britanice Oxford Research Group, citat de Reuters. Conform documentului, strategia de politica externa a noii Administratii americane conduse de presedintele ales Barack Obama poate duce la intensificarea conflictului dintre civilizatii. O deteriorare a economiei globale provocata de criza financiara este cea mai mare amenintare la adresa securitatii mondiale, pentru ca reduce la saracie si la resentimente sute de milioane de oameni, se arata in raportul citat. Gardianul

Klaus Johannis, suparat pe Traian Basescu Klaus Johannis, primarul Sibiului, a declarat, ieri, ca este dezamagit de  Traian Basescu, care nu a raspuns pâna în prezent invitatiei de a-i fi acordat titlul de cetatean de onoare al orasului. “M-as fi asteptat macar la un raspuns, orice fel de raspuns”, a declarat primarul Johannis.

Acesta crede ca presedintele Traian Basescu nu a raspuns invitatiei de a veni la Sibiu pentru a fi facut cetatean de onoare din cauza ca are multa treaba. Pe de alta parte, primarul sibian  s-a declarat dezamagit de mai multi politicieni care, anul trecut, când Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana, au venit în oras doar pentru a-si face imagine.  “Este un lucru cert si confirmat ca multi politicieni au venit la Sibiu în anul în care a fost Capitala Culturala Europeana, fiindca aici a fost multa imagine de luat”, a spus Johannis.