Știa Elena Ceaușescu să scrie corect românește? Răspunsul în cel mai nou număr Evenimentul Istoric

Noul număr al revistei Evenimentul Istoric poate fi găsit la toate punctele de difuzare a presei.

Așa cum v-am obișnuit, și în numărul 22 vă propunem subiecte interesante, susținute de documente inedite, fotografii de epocă, mărturii despre evenimente care au marcat lumea.

Un material de excepție este bazat pe descoperirea în arhive a însemnărilor făcute de Elena Ceaușescu în pregătirea ultimul congres al partidului condus de soțul său. Foile scrise de fosta ”numărul 2” din statul socialist ar trebui văzute de oricine vrea să discute serios despre acea perioadă. Copiile reproduse în revistă ar trebui să fie păstrate și arătate copiilor pentru că ele descriu fără niciun fel de fard perioada prin care am trecut.

Notițele scrise de mâna Elenei Ceaușescu le găsiți doar în noul Evenimentul Istoric.

Alte materiale din acest număr sunt:

-Adevăratul motiv al lichidării lui Muammar al-Gaddafi răzbate din corespondența secretă a mai multor oficiali americani. Firele afacerii duc în Europa.

-Bolile schimbă cursul istoriei așa cum o fac și marile bătăliile.

-De ce un mare împărat creștin și-ar orna arcul său de triumf cu statuile unor nobili daci, la peste 200 de ani de la înfrângerea lui Decebal?

-Secretara premierului defunctei Republici Democrate Germane a fost executată prin decapitare. Citiți care au fost faptele pentru care o femeie a fost condamnată la o asemenea pedeapsă.

-Aflați cum a fost influențată România de catastrofa de la Cernobîl. Efectele pentru sănătatea publică, reflectarea tragediei în presa românească a vremii, toate constituie un final excepțional al serialului nostru despre pariul pierdut al energiei nucleare sovietice.

-Povestea ciudată a francmasonului socialist atacat cu bâte și scaune de un grup de ”lăncieri” cuziști. În bufetul gării din Cluj s-au înfruntat acum 94 de ani două doctrine.

-”Frontieriștii”, fugari peste graniță în căutarea libertății, iritau regimul comunist în așa măsură încât a fost nevoie de schimbarea legii pentru a fi opriți.

-Jurnalul generalului Iulian Vlad continuă cu spicuiri din însemnările sale din timpul detenției, despre Corneliu Mănescu, Miron Mitrea, Victor Ciorbea, Petre Roman și Nicolae Văcăroiu.

-”Nu-i dușman să ne stea în cale / când ne conduce fără greș / la a Partidului chemare / tovarășul...” Află cui îi era dedicată această odă.

-România Mare a rezistat doar câțiva ani, în comparație cu perioadele în care am avut acest ideal. Care au fost cauzele destrămării? Un istoric dezvăluie 9 dintre explicațiile științifice ale pierderii unui vis.