Steven Seagal, la sfat cu elevii de la „Caragiale“

Cunoscutul actor s-a întâlnit cu adolescenţii de la colegiul bucureştean şi le-a explicat că drogurile nu îi pot ajuta să devină campioni.

Actorul american Steven Seagal a încercat ieri să-i convingă pe elevii de la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale“ că nu merită să-şi dea visele pe droguri. Întâlnirea, la care au mai participat preşedintele Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), Pavel Abraham, şi cel al Brigăzii Internaţionale Antidrog (BIA), Petar Nenov, face parte dintr-o campanie de informare şi prevenire a consumului de droguri, iniţiată de actor acum mai bine de doi ani, împreună cu organizaţ iile menţionate.

Drogurile nu-ţi rezolvă nicio problemă

Seagal a fost întâmpinat ca un idol de adolescenţii de la colegiul bucureştean, aceştia înghiontindu- se pe holuri pentru a-l vedea de aproape.

Cu zeci de minute înainte de sosirea vedetei, la intrare se formase un careu mai ceva ca la cuvântările directorului. Când în sfârşit şi-a făcut loc printre cameramani şi fotoreporteri, actorul i-a salutat cu o plecăciune, ca înaintea întrecerilor de arte marţiale. I s-a răspuns cu aplauze şi bliţuri.

În sala în care urma să aibă loc întâlnirea, un ecran reda un scurt mesaj video al actorului, repetat întruna: „Ştim că drogurile nu oferă răspuns la nicio problemă. Drogurile duc la ruină, drogurile sunt o prostie. Nu vei fi niciodată campion dacă te droghezi“.

Cunoscut pentru rolurile de justiţiar, dar şi pentru acţiunile de voluntariat la care participă, actorul în vârstă de 56 de ani a folosit ca exemplu succesul său în viaţă, datorat în bună parte ocolirii tentaţiilor.

„În urmă cu mulţi ani, am ajuns în Asia pentru a deveni cel mai bun în arte marţiale. Eram conştient că trebuie să muncesc foarte mult, învăţam şi luptam câte opt-zece ore pe zi. Niciodată nu m-am gândit să fac ceva care mi-ar distruge visul“, a spus actorul.

Deşi nu se consideră un campion - un „titlu“ greu de căpătat -, a spus că e de-ajuns să duci o viaţă normală, din care să lipsească lucrurile care aduc suferinţă. El i-a avertizat pe tineri că stupefiantele nu distrug numai vieţile celor care le consumă, ci şi pe ale membrilor familiilor acestora. ALARMANT

Consumatorii de heroină, în majoritate tineri

Mare parte dintre cei 24.000 de consumatori de heroină din Capitală sunt tineri între 16 şi 24 de ani, relevă evaluări recente. Patru centre ce tratează dependenţ a ţin de Ministerul Sănătăţii: Centrul de Dezintoxicare din cadrul Secţiei XVI a Spitalului „Alexandru Obregia“ şi cel din Secţia XVII, Centrul Medical pentru Toxicodependenţi „Sfântul Stelian“ şi Laboratorul de Sănătate Mintală din sectorul 4. ANA deţine câte un Centru de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog în fiecare sector al Capitalei, precum şi un Centru de Asistenţă Integrată a Adulţilor.