Stelian Tănase: "Mai doriți o moschee la București!?" Ce ar trebui să facă serviciile secrete pentru a evita INFILTRAREA ISLAMISTĂ

Stelian Tănase, criticul și Președintele Societății Române de Radio și Televiziune, a publicat un nou text pe blogul său, text în care își exprimă ideile și gândurile despre construirea moscheii la București. Textul cu pricina are titlul „Mai doriți o moschee la București!?”, iar printre subiectele abordate se află și puciul eșuat din Turcia și legăturile din jurul său cu moscheile islamiste, dar și ideea că în România, SRI și SIE ar trebui să analizeze afacerile islamiștilor.

„Am scris în perioada scandalului legat de ridicarea unei moschei la București nu mai puțin de patru articole împotriva acestei idei. Argumentele mele erau simple. Iată unul. ” …Toate serviciile de informații occidentale arată că aceste moschei, sunt dublate de școli etc. care sunt pepinierele de unde se recrutează fundamentaliștii care ajung să urască Europa, Occidentul. Ajung să pună bombe în cafenele, aeroporturi, stații de metro etc. profitând de larghețea și toleranța țarii gazdă. Nu este unul printre teroriști care să nu fi frecventat asemenea așezăminte. Aici își fac instrucția, trec la islam, se inițiază în invățăturile Coranului, se radicalizează sub influența unui imam mai vehement. Devin believers și încep să ucidă pe cei de altă religie decît ei, de preferință creștini”, și-a început Stelian Tănase postarea pe blogul său.

 

Acesta a continuat cu puciul din Turcia, mișcare eșuată din punctul său de vedere, din cauza moscheilor care au devenit mai mult decât un loc pentru dimensiunea religioasă și au reușit să răstoarne lovitura de stat. Totul, prin mesajele transmise de către supușii lui Erdogan, prin rețeaua imamilor și a moscheilor.

„Putsch-ul eșuat din Turcia și scenele sângeroase pe care le-am văzut nonstop pe canalel tv de la Ankara și Istanbul au scos încă o dată la suprafață aceste realități și rolul moscheilor. Nu doar de a fi pepiniere, școli de cadre, și de a însămânța teroarea prin acțiunile unor indivizi care se radicalizează sub învățăturile unui imam. Dar a scos la iveală rolul lor politic. În Turcia, Erdogan a fost salvat de rețeaua imamilor și moscheilor de unde se recrutează credincioșii antieuriopeni cei mai fanatici. Aici s-au transmis informații, au fost mobilizați islamistii, s-a scos lumea în stradă. Dincolo de a fi lăcașuri de cult respectabile, adesea îți depășesc dimensiunea religioasă și cadrul de funcționare și devin cu totul altceva. Punct.”

 

Infiltrarea islamică din România ar trebui cercetată de către SIE și SRI, potrivit celor spuse de jurnalistul Stelian Tănase. Printre cele puse sub semnul întrebării de către analistul român sunt persoanele de religie islamistă și firmele pe care acestea le au.

„Oare SIE și SRI cercetează infiltrarea islamică, de ex, sub aparența miilor de prăvălii de tot felul, de la shaormării, la băcănii, la restaurante cu specific la firme de import/export!? Mulți vorbesc bine românește din studenția lor petrecută aici. Mulți au neveste românce, etc. Oare aceste firme și persoane sunt listate!? Activitățile lor sunt curate!? SIE și SRI cunosc ce legături au!? Ce capitaluri utilizează!? Etc. Să fim limpezi – cine vine aici să lucreze cinstit, să își facă o viață mai bună etc, să fie bine primit”, a scris Stelian Tănase.

 

De asemenea, analistul politic propune o soluție interesantă, care implică și populația în decizia construirii moscheii din București. Această variantă propune organizarea unui referendum în Capitală, pentru a se vedea dacă populația chiar dorește o astfel de construcție. Din punctul său de vedere, această hotărâre ar trebui să o ia bucureștenii, nu primarul sau Consiliul Capitalei.

„În acest context, după putsch-ul de vineri noapte – întreb – cine mai dorește să se ridice o moschee la București!? Cine mai face pe tolerantul!? Cine vrea neaparat să fie politically correct!? Eu unul nu, deloc. Notăm odata și cred la fel si azi ” – Nu văd de ce ar exporta Ankara o moschee la București, îmi pare rău. Nu vreau să fiu ipocrit, nu mă ascund în spatele așa zisei corectitudini politice ( e o prostie ). Nu cred că ne trebuie o moschee la București. Solicit organizarea unui referendum la București pe aceasta temă. Bucureștenii trebuie întrebați. Să hotărască ei dacă doresc sau nu o moschee în vecinătate. Tema este prea importantă și sensibilă pentru a fi decisă de un primar sau de Consiliul Capitalei.” Altă soluție -în noul context dupa putsch – ar fi ca Primarul general să anunțe public renunțarea la proiect. Ar fi și mai ieftin.

Astăzi este mai clar ca oricind că nu ne trebuie o moschee la București. Acesta este votul meu. Și e la vedere. Al dvs care e!?”