Capitala riscă să rămână cu doar trei arene de lux, în loc de patru, pentru turneul final, deoarece proiectul celei din Ștefan cel Mare nu a fost încă predat CNI, deși se apropie de termenul limită impus de UEFA
Bucureștiul va găzdui patru meciuri de la Campionatul European din 2020: trei partide din faza grupelor plus un duel din optimile de finală. Toate vor avea loc pe „Arena Națională”. Printre obligațiile trimise de UEFA, Capitala va trebui să mai aibă și patru arene de lux, pentru antrenamentele naționalelor care vor evolua în România, la turneul final.
CNI nu a primit niciun răspuns
Astfel, se vor reconstrui - și nu recondiționa - stadioanele Giulești, Ghencea, Arcul de Triumf și Dinamo. Doar că, situația ultimului menționat este incertă și astăzi.
Nicolae Badea, fostul președinte al Consiliului de Administrație al FC Dinamo, și-a dat acordul pentru modificarea contractului de asociere dintre SC FC Dinamo (societate pe care o controlează) şi CS Dinamo (care ţine de Ministerul de Interne), dar, în urma unei solicitări făcute de Digi Sport, Compartimentul de Strategie şi Comunicare al Companiei Naţionale de Investiţii a anunțat că Dinamo ar putea rămâne în afara proiectului pentru EURO 2020, deoarece nu a primit niciun răspuns clar, iar proiectul trebuie predat urgent către CNI. Acum, FRF trebuie să înștiințeze UEFA cu privire la acest aspect.
Problema dintre cele două tabere dinamoviste este pista de atletism. Deja, fanii „roșalbi” au început o campanie prin care cer răspicat: „Vrem stadion fără pistă!”, dar înlăturarea acesteia poate avea consecințe. Dacă pista este eliminată din proiectul noului stadion fără a fi relocată, ar duce automat la încălcarea legii.
Cotroceni, varianta de rezervă
„Având în vedere art. 79 din Legea nr. 69/2000, care reglementează statutul şi activitatea bazelor sportive se prevede faptul că desfiinţarea acestora este posibilă numai prin Hotărâre de Guvern, numai dacă anterior a fost construită o altă bază sportivă similară cu cea desfiinţată. Dat fiind faptul că în prezent stadionul Dinamo este prevăzut cu pista de atletism, nu deţinem informaţii (...)”, se arată în comunicatul CNI, potrvit sursei citate. Dacă va cădea proiectul „Dinamo”, atunci, cel mai probabil, FRF se va orienta către stadionul din Cotroceni.
Cum se vor transforma arenele
Conform comunicatului CNI emis către Digi Sport, în privința recontrucției sau modernizării arenelor, la stadionul Giulești se va păstra doar peluza dinspre Sala de Sport, în timp ce la Arcul de Triumf va rămâne în picioare tribuna 0. „Potrivit temelor de proiectare înaintate de către beneficiari pentru obiectivele de investiții - Consolidarea și modernizarea Stadionului Giulești «Valentin Stănescu» și pentru Stadionul Național de Rugby «Arcul de Triumf» este prevăzută demolarea parțială, iar pentru «Stadion Steaua» este prevăzută demolarea totală.” - CNI. Lucrările vor începe în această vară.