Specialiștii recomandă prețuri prohibitive la carne roșie și la mezeluri

Guvernul Marii Britanii intenționează să pună impozite mai mari pe carnea de vită, miel și porc deoarece s-a constatat că acest aliment, carnea roșie, este la fel de nociv ca zahărul și ucide 2,4 milioane de oameni pe an.

De asemenea, s-ar economisi mai mult de 30,7 miliarde de lire sterline, care reprezintă costurile de asistență medicală din întreaga lume în fiecare an.

Daily Mail scrie, în ediția de miercuri, că introducerea unui impozit suplimentar pe carnea roșie și pe carnea procesată ar putea determina oamenii să mănânce mai puțin.

O taxă propusă în Marea Britanie ar putea crește prețul cârnaților cu 79%. Experții spun că excluderea cărnii roșii din alimentație ar reduce cancerul și bolile de inimă. O taxă pe carne, pe șuncă, burgeri și carne de vită ar putea salva 220.000 de vieți și 30,7 miliarde de lire în jurul lumii în decurs de doi ani, spun experții.

„În Marea Britanie, acest lucru ar putea împiedica 6.000 de decese pe an și să economisească mai mult de 700 milioane de lire sterline, care altfel ar fi fost cheltuite pentru asistență medicală”, susține sursa citată.

Cercetătorii de la Oxford spun că scopul lor este să trimită un semnal puternic consumatorilor și să determine guvernele să le spună oamenilor adevărul, să ia măsuri de reducere a consumului prin supraimpozitare. Aceștia susțin că două porții pe săptămână ar fi suficiente pentru țările unde oamenii au venituri mari.