Steaua va trebui să treacă de Sparta Praga, pentru a încerca să se califice în grupele Ligii Campionilor, după o pauză de doi ani. „Roș-albaștrii” au amintiri plăcute cu gruparea cehă, împotriva căreia au reușit un meci colosal, în deplasare. Este vorba despre sezonul în care echipa din Ghencea a reuit cea mai mare performanță din istorie, după câștigarea Cupei Campionilor Europeni.
Steaua o va înfrunta în turul 3 preliminar din Liga Campionilor pe Sparta Praga, vicecampioana Cehiei, câștigătoare a 33 de titluri de campioană. Va fi primul obstacol pe care echipa antrenată lui Laurențiu Reghecampf va trebui să-l depășească în drumul către grupele Ligii Campionilor, fază în care „militarii” nu s-au mai calificat din 2013. De Sparta Praga se leagă amintiri foarte plăcute pentru steliști, care s-au aflat față în față cu cehii, în sezonul 1988-1989 al Cupei Campionilor. La acea vreme, „alb-vișinii” erau campionii Cehoslovaciei și luaseră startul în cea mai importantă competiție intercluburi, la fel ca și steliștii. Cele două echipe s-au întâlnit în primul tur, în dublă manșă, iar prima întâlnire a avut loc la Praga, pe 7 septembrie 1988. Steaua avea să se impună cu un neverosimil 5-1, după o evoluție fantastică, dar începută prost. Gazdele au deschis scorul în minutul 20, prin Roman Kukleta, iar „roș-albaștrii”, pregătiți la acea vreme de Anghel Iordănescu, au înscris datorită lui Marius Lăcătuș (30 și 45), Gheorghe Hagi (78 și 88) și Tudorel Stoica (86). A fost cea mai mare diferență de scor cu care Steaua a câștigat vreodată o partidă disputată în deplasare în cupele europene, record neegalat nici până azi. La retur, situația a fost mai echilibrată, și scorul a fost egal, 2-2. Pentru Steaua au punctat Hagi (38) și Lăcătuș (77), pentru oaspeți au înscris prin Michal Bilek (12 și 88). La gruparea cehoslovacă evolua în acea perioadă cunoscutul mijlocaș Tomas Skuhravy. Mai departe, „roș-albaștrii” au avut un parcurs fulminant (3-0 și 2-1 cu Spartak Moscova), (0-1 și 5-1 cu IFK Goteborg), (4-0 și 1-1 cu Galatasaray) și au ajuns în finala Cuepi Campionilor Europeni, pierdută în fața celor de la AC Milan (scor 0-4).
Sparta Praga s-a mai întâlnit de două ori cu echipe românești. În sezonul 2009-2010 cehii au învins-o pe CFR Cluj, în grupele Ligii Europa, 2-0 acasă și 3-2 în deplasare, iar în stagiunea 2011-2012 a Ligii Europa au fost eliminați în play-off, de FC Vaslui, scor 0-2 și 1-0.