Sorina Maftei a scris, pe pagina sa de Facebook, că instituțiilor de forta din România nu le-a păsat că Voicu, Vântu și Ghiță au făcut infracțiuni până în momentul în care aceștia au reprezentat un pericol pentru anumite persoane.
"Instituţiile statului român plătite din bani publici au fost mereu atât de "vigilente", de "bine pregătite" şi au "duduit de profesionişti" încât mai bine de 2 ani nu s-au prins de puterea, influenţa, infracţiunile şi adevărata reţea a lui Cătălin Voicu, deşi eu scriam mai bine de 2 ani continuu numai de acest subiect, respectiv din 2007", a scris Sorina Maftei pe pagina ei de Facebook.
"Istoria recentă arată că în realitate instituţiile de forţă din România nu s-au prins de Voicu, aşa cum nu s-au prins nici de Vîntu şi ulterior nici de Ghiţă, nu le-a păsat că fac infracţiuni, că jefuiesc din bani publici, că manevrează Justiţia, decât atunci când au reprezentat un real pericol pentru persoane din instituţii şi în general după alegeri prezidenţiale, pentru că fiecare personaj, în felul său, avea legături puternice cu structurile de informaţii. Voicu, spre exemplu, avea cu vechile structuri. Aşa se face că atât SRI, cât şi DNA şi Parchetul General, s-au prins abia în 11 Decembrie 2009, la 5 zile după turul doi al prezidenţialelor, că Voicu, infractorul, aşa cum recunoaşte public mai jos, a vrut să blocheze în instanță, la Curtea de Apel București, rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009 din România. Așa se scrie istoria", a mai spus jurnalista.
Jurnalista amintește și de momentul când Cătălin Voicu a solicitat blocarea deciziei BEC.
Cătălin Voicu, audiere Senat, 23 Martie 2010: "Pe data de 10 Decembrie, colegii de la partid știu că am făcut parte din colectivul care a redactat acel material prin care solicitam practic, din partea PSD, blocarea deciziei BEC. Pe data de 11, nu numai că am fost luat de pe stradă, dar am aflat ulterior că mai multe persoane din Parchet au fost la Curtea de Apel să vadă dacă PSD a depus în condiții legale acea acțiune"