Sorin Ovidiu Vîntu, din nou la Parchet

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a ajuns astăzi la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vîntu a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei joi, pe 16 septembrie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul de cercetare în stare de libertate pentru omul de afaceri, şoferul său, Alexandru Stoian, şi afaceristul moldovean Octavian Ţurcan.

Cei trei sunt cercetaţi în stare de libertate în dosarul privind favorizarea infractorului Nicolae Popa, care a fugit din România în urmă cu zece ani.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, Sorin Ovidiu Vîntu a fost chemat la Parchet pentru a fi prezent la desigilarea bunurilor care au fost ridicate de la locuinţa sa de către procurori, în urma percheziţiei din 9 septembrie.

Alături de Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat astăzi la Parchet şi Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian, complici cu Vîntu în acest dosar, la rândul lor eliberaţi joi de cei trei magistraţi ai Curţii de Apel Bucureşti.

Din completul de judecată care a decis cercetarea celor trei inculpaţi în stare de libertate a făcut parte şi soţia fostului judecător Florin Costiniu. Ea a votat pentru eliberarea lui Sorin Ovidiu Vîntu din arestul Poliţiei Capitalei.

Citiţi şi:

  • Cum a înclinat Costiniu balanţa pentru Sorin Ovidiu Vîntu
  • Sorin Ovidiu Vîntu şi complicii săi, eliberaţi

Omul de afaceri a fost arestat în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături de Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian. Arestarea a venit la câteva zile după ce preşedintele Indoneziei a semnat decretul de extrădare pe numele lui Nicolae Popa şi după ce autorităţile române au primit raportul comisiilor rogatorii din Cipru şi Indonezia. Prima dintre ele a cercetat conturile bancare prin care Popa a primit bani, iar cea de-a doua s-a întâlnit cu Nicolae Popa.

Anunţul privind semnarea documentului de extrădare pe numele lui Nicolae Popa, anchetat în scandalul FNI, a fost făcut la începutul lunii septembrie. Atunci se estima că venirea lui Popa în România este doar o chestiune birocratică, care s-ar putea întinde până la 3-4 luni.

Vom reveni cu amănunte.