Sora, protector pentru Bush şi Băsescu

Cunoscutul luptător de K1, Ciprian Sora, va face parte din dispozitivul de securitate al preşedinţilor George W. Bush şi Traian Băsescu. Cei doi vor avea mâine o întâlnire bilaterală la Neptun.

Fapt pentru care circulaţia rutieră între Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi staţiunea Neptun a fost oprită, astăzi, timp de aproximativ o oră, pentru repetiţia generală.

Sute de autovehicule au rămas blocate în coloană pe DN 2A, la Mihail Kogălniceanu când o coloană oficială a plecat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu spre Neptun. Serviciul de Protecţie şi Pază a organizat o simulare a vizitei preşedintelui american George W. Bush, care va ateriza, mâine, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. În zonă au fost mobilizate echipe de la Serviciul Poliţiei Rutiere, Ambulanţă şi un spital mobil de la SMURD.

După ce au fost verificate de trupele antitero, autovehiculele s-au încolonat şi au mers spre pistă, iar de acolo coloana a plecat în mare viteză spre staţiunea Neptun. Cu cel puţin o oră înainte de plecarea coloanei oficiale de la aeroport, şi circulaţia în municipiul Constanţa a fost suspendată pe unul dintre traseele pe care se vor deplasa oficialii.

Repetiţia generală a fost organizată astfel încât să fie calculaţi timpii necesari şi să fie evitate eventuale incidente care ar putea să apară miercuri.

În zona aeroportului a putut fi observat şi un pluton de peste 30 de militari americani de la baza din Mihail Kogălniceanu, care vor fi prezenţi şi miercuri, când va ateriza perşedintele George W.Bush.

"Nufărul" s-a transformat în fortăreaţă

Vila prezidenţială "Nufărul" a fost şi ea transformată într-o fortăreaţă. Sistemul de securitate românesc, similar cu cel al Palatului Cotroceni, a fost dublat de cel al agenţilor Secret Service. Un lanţ de poliţişti a interzis accesul în zonă pe o rază de minim 100 de metri de gardul vilei.

Lacul din staţiune, aflat în apropierea zoni zero este supravegheat permanent de jadarmi şi lunetişti. Securitatea este asigurată şi de pe mare, de vedete maritme speciale şi de scafandri militari, dar şi din aer. Navele flotei maritime vor monitoriza atât ţărmul, pe o distanţă de 50 de kilometri, cât şi largul mării, până la 24 de kilometri. (Anca Simina) (16:07)