PONTA ÎL BATE PE CIOLOȘ. Rezultate surpriză în sondajul comandat de PNL: Victor Ponta (PSD) este mai dorit decât Dacian Cioloș (tehnocrat) în fruntea Guvernului după alegeri!

PONTA ÎL BATE PE CIOLOȘ. Rezultate surpriză în sondajul comandat de PNL: Victor Ponta (PSD) este mai dorit decât Dacian Cioloș (tehnocrat) în fruntea Guvernului după alegeri!

Un sondaj comandat de PNL îl indică pe Victor Ponta ca fiind mai popular decât Dacian Cioloș ca viitor prim-ministru. Rezultatele politice indică însă un echilibru mult mai mare decât era anunțat anterior: PSD - 38 %, PNL 30 %, potrivit unui sondaj realizat de Agenția de Rating Politic la comanda PNL, citat de Agerpres.

Conform datelor cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare,  românii ar vota 

PSD, 38%

PNL, 30% 

USR, 9% 

ALDE, 5,5%

UDMR 5%

PMP 4%

La întrebarea cu răspuns liber "Cine ați dori să fie primul ministru al României după alegerile parlamentare din decembrie?", cel mai mare procent l-a întrunit 

Victor Ponta — 23%, 

Dacian Cioloș — 22%, 

Călin Popescu-Tăriceanu — 6%. 

Cei mai mulți subiecți — 33% — nu au dorit să răspundă la această întrebare sau au răspuns că nu știu. 

Totuși, 44,5% din cei intervievați au indicat faptul că guvernul tehnocrat este o soluție bună pentru România, față de doar 43,% care consideră că reprezintă o soluție proastă. 

Potrivit analizei sociologice, PNL este susținătorul principal al Guvernului Cioloș, 57% dintre subiecții chestionați exprimând o astfel de opinie, față de doar 9,5% care apreciază că PSD joacă acest rol. 

Pe de altă parte, 65% dintre repondenți apreciază că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită și doar 28% susțin contrariul. 

În ceea ce privește încrederea în instituții, Armata se află primul loc, cu o cotă de 91%, urmată de biserică, UE și NATO, fiecare cu o cotă de 71%, Poliție și BNR — ambele cu 71%, DNA — 63%. Pe listă mai sunt alte șapte instituții cu cote diferite de încredere, ultimele două fiind Parlamentul — 31,5% și partidele politice — 26%. 

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 17 — 24 septembrie 2016, pe baza a 1.170 interviuri la nivelul populației adulte a României. Marja de eroare este de plus/minus 2,9%, la un nivel de încredere de 95%.