Sondaj exploziv. Lupta din coaliție a distrus Guvernul. Cine poate atinge 30% din voturi

Sedinta la Parlament., Plen, deputati

Pandemia a condus la noi raportări privind opțiunea de vot a românilor. Partidul AUR se situează pe locul trei în preferințele de vot ale românilor conform unui sondaj recent. Îngrijorat, un politolog a reacționat prompt și ferm.

AUR a ajuns, potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, pe locul 3 în opţiunile de vot ale românilor. Îngrijorările sunt deosebit de fundamentate deoarece AUR are potenţialul de a lua aproape o treime din voturi, susţine politologul Remus Ştefureac.

AUR pe locul 3 momentan - în opțiunile de vot ale românilor

Politologul Remus Ştefureac, directorul INSCOP și coordonatorul grupului de analiză Strategic Thinking, a analizat la EuropaFM scena politică românească în acest moment.

“AUR a ajuns pe locul 3, iar un 15-17% nu e deloc surprinzător, dată fiind vizibilitatea pe care a avut-o”, spune Remus Ştefureac. “Potenţialul maxim al acestui partid, dacă analizăm raportarea românilor la temele esenţiale ale AUR sugerează acelaşi bazin care se duce de la 25 la 35%. Potenţialul acestui partid se duce spre 30%”, a conchis politologul, relatează ProTV.

“Dar PSD poate să-şi recupereze o parte din publicul care ar vota astfel de mesaje, chiar şi PNL, pe o linie conservatoare, poate rupe din acest curent”, a mai declarat cu convingere politologul Remus Ștefureac.

Politologul Remus Ştefureac despre AUR, ”elefantul din odaie”

Remus Ștefureac a mai spus: ”Criza s-a terminat, dar avem o pace reală sau doar un armistițiu fragil?

Cine a câștigat, cine a pierdut? Și mai ales, ce facem cu elefantul din odaie – AUR pe locul al treilea.

Invitatul Ioanei Ene Dogioiu este cel care și-a asumat să vorbească despre acest elefant - politologul Remus Ştefureac, directorul INSCOP și coordonatorul grupului de analiză Strategic Thinking.

Evoluția opțiunilor și preferințelor de vot trebuie și merită să fie urmărită în acest an deoarece România își dorește o revenire la normalitate și o creștere economică notabilă, iar obiectivele României pentru perioada următoare sunt intrarea țării în spațiul Schengen și progrese în plan social și juridic. Pentru realizarea acestor obiective România are nevoie de stabilitate și de lipsa unor curente politice care ar putea influența negativ imaginea țării în străinătate.