Social-democratul Paul Stănescu dă asigurări că PSD se opune creșterii vârstei de pensionare. „Nu vrem să punem o presiune şi mai mare pe salariaţi”

Social-democratul Paul Stănescu dă asigurări că PSD se opune creșterii vârstei de pensionare. „Nu vrem să punem o presiune şi mai mare pe salariaţi”Paul Stănescu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, dă asigurări că social-democrații sunt împotriva măsurii de a crește vârsta de pensioare și spune că în acest moment salariații trebuie să fie mai mult protejați.

Social-democratul spune că subiectul creșterii vârstei de pensionare trebuie încheiat, înainte de a mai crea panică prin rândurile românilor. „Discuţia despre creşterea vârstei de pensionare trebuie tranşată înainte să mai dăm naştere, din cine ştie ce motive politice, şi la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susţine o astfel de măsură”, a declarat Paul Stănescu într-un comunicat.

PSD vrea ca munca angajaților să fie răsplătită cu se cuvine

Potrivit lui Paul Stănescu, partidul din care face parte nu vrea să pună o presiune și mai mare pe salariați, din contră, vrea să ia o povară de pe umerii lor și să facă astfel încât munca pe care o prestează să fie răsplătită așa cum trebuie.

„Acesta este într-adevăr un proiect bun pe care PSD l-a propus deja. În plus, vom face eforturile necesare ca să-i convingem şi pe partenerii de coaliţie de faptul că echitatea se susţine doar cu astfel de politici care sunt în favoarea salariaţilor”, a mai spus secretarul general al PSD.

Conform acestuia, coaliția de guvernare nu trebuie să se mai preocupe în de acest aspect momentan, fiind alte probleme mult mai stringente de rezolvat.

Scopul nostru, şi aici PSD nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim şi să protejăm în continuare românii. Deci, trebuie să închidem astfel de teme false şi să ne concentrăm pe priorităţile legislative pe care le-am anunţat”, a mia spus Paul Stănescu, potrivit news.ro.

Vârsta de pensionare a crescut la începutul anului

Din 1 ianuarie 2023, vârsta de pensionare pentru femei crește la 62 de ani, de la 61 și nouă luni, în concordanță cu Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Până în luna ianuarie a anului 2030, în cazul femeilor, se aplică o creștere treptată a vârstei de pensionare. În anul 2030, vârsta de pensionare va fi de 63 de ani, iar în anul 2035 aceasta va ajunge la 65 de ani. Totodată, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, iar cel complet de cotizare pentru femei va fi de 32 de ani de la 31 de ani și 11 luni.