Copii chinuiţi: mama în mormânt, tata în puşcărie, bătuţi de asistenţii maternali

Copii chinuiţi: mama în mormânt, tata în puşcărie, bătuţi de asistenţii maternali

Rezumatul unei poveşti dramatice a fost strâns în paginile unui rechizitoriu al procurorilor. Doi micuţi, frate şi soră, rămaşi pe drumuri după ce tatăl şi-a omorât mama, au avut parte de o viaţă de chin din partea celor cărora statul i-a dat în grijă.

Fosta asistentă maternală Fănica Grădinaru a fost reţinută, ieri, de procurorii Parchetului Capitalei care o acuză de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav şi rele tratamente aplicate minorului. Oamenii legii au stabilit că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2009, femeia i-a agresat pe cei doi copii pe care îi avea în îngrijire. Nu-i păsa dacă micuţii ar fi murit Un citat care te înfioară: "Inculpata Grădinaru Fănica, în calitate de asistent maternal, în perioada octombrie 2007- decembrie 2009, a exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra părţilor vătămate P.C.A şi M.M., minori care îi fuseseră încredinţaţi spre îngrijire, acceptând posibilitatea ca aceştia să-şi piardă viaţa". Faptele sunt trecute, negru pe alb, în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Bucureşti. Nu se ştie cât efect va avea asupra traumei suferite de copii. Cert este că ei au scăpat din "grija" torţionarilor care trebuia să le ţină loc de părinţi în luna martie 2010,  după ce  fosta Autoritate Naţională pentru Protecţia Copilului a fost sesizată de către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" cu privire la existenţa unui posibil abuz fizic exercitat asupra unuia dintre fraţi. Mitică Grădinaru îşi ajuta nevasta să îi chinuie

Ancheta care a urmat a durat doi ani. Abia anul acesta a fost finalizată şi a condus la reţinerea asistentei maternale şi a soţului ei, Mitică Grădinaru. El este acuzat de complicitate la tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, în formă continuată, şi complicitate la rele tratamente aplicate minorului. Vinovate sunt considerate şi asistentele sociale Marinela Constantin şi Ana Moise, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, pentru fals intelectual şi neglijenţă în serviciu. Mitică Grădinaru este acuzat că a ajutat-o pe soţia sa să să facă acte de violenţă şi cruzimi asupra copiilor. Neglijenţă penală De asemenea, alţi cinci funcţionari din Consiliul Judeţean Ilfov - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt cercetaţi de procurori pentru neglijenţă în serviciu şi omisiunea sesizării organelor judiciare. De asemenea, în acest caz mai este cercetat un medic de familie, acuzat de fals intelectual. Procurorii le acuză pe asistentele sociale Marinela Constantin şi Ana Moise că nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, respectiv că nu au vizitat şi monitorizat situaţia celor doi fraţi în perioada în care aceştia au fost încredinţaţi asistentei maternale Fănica Grădinaru. Mai mult, cele două angajate ale statului au făcut rapoarte mincioase precum că ar fi trecut în vizită pe la copii abuzaţi.

Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă asistenta maternală, soţul ei şi cele două asistente sociale vor fi arestaţi preventiv. Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov - Serviciul de Investigaţii Criminale. Cazul Făgărăşanu În urmă cu un an, asistenta maternală Marcela Făgărăşanu din Bistriţa-Năsăud a fost condamnată la 22 de ani de închisoare pentru maltratarea şi uciderea unui copil de patru ani pe care îl avea în plasament. Lucian Rostas, în vârstă de patru ani, a murit în 21 august 2008 în urma unei asfixii mecanice, după ce a fost hrănit forţat de asistenta maternală Marcela Făgărăşanu. În urma necropsiei, medicii legişti au găsit pe corpul copilului numeroase urme de maltratare, arsuri de ţigară, urechea tăiată şi organele genitale secţionate cu o foarfecă.  

Ne puteți urmări și pe Google News
Recomandările noastre