Medicii ne avertizează constant asupra pericolelor la care ne expunem dacă stăm prea mult la soare, însă un studiu realizat de un grup de oameni de știință americani arată că expunerea la soare are și efecte benefice asupra sănătății.
Expunerea la soare ne poate proteja de apariția cancerului pancreatic. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la University of California San Diego School of Medicine, scrie Daily Mail.
Cercetătorii au descoperit că persoanele care prezintă această formă de cancer locuiesc preponderent în zonele unde expunerea la soare este limitată. Totodată, amenii de știință care au efectuat acest studiu cred că de vină pentru apariția cancerului pancreatic este lipsa vitaminei D, pe care organismul uman o capătă prin expunerea regulată razele solare. De altfel, vitamina D mai este numită și „vitamina soarelui”.
Cu toate acestea, cercetătorii nu au demonstrat că lipsa acestei vitamine este motivul principal al apariției cancerului pancreatic, motiv pentru care au luat în considerare și alți factori, atunci când au efectuat studiul. Printre factorii de care au ținut cont se numără consumul de alcool, obezitatea și fumatul.
Potrivit publicației World Cancer Research Fund International, zonele unde rata de îmbolnăvire de cancer pancreatic este cea mai ridicată sunt Europa și America de Nord, iar zonele unde rata este cea mai mică sunt Africa și Asia.