Filmul "Slumdog Millionaire" a fost marele câştigător al celei de-a 66-a ceremonii de decernare a Globurilor de Aur, care a avut loc aseară, cucerind toate cele patru premii la care a fost nominalizat, printre care cel pentru cea mai bună dramă şi cel mai bun regizor, câştigat de Danny Boyle.
Kate Winslet a câştigat două premii, pentru cea mai bună actriţă într-un rol dramatic pentru filmul "Revolutionary Road" şi pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru filmul "The Reader". "The Wrestler" a câştigat de asemenea două premii, Mickey Rourke cucerind un Glob de Aur pentru cel mai bun actor într-un rol principal, în timp ce Bruce Springsteen a câştigat premiul pentru cel mai bun cântec.
"Slumdog Millionaire" a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu, dar şi pentru cea mai bună coloană sonoră, întărindu-şi poziţia de favorit al Premiilor Oscar. Premiul pentru cel mai bun film muzical sau comedie i-a revenit filmului regizat de Woody Allen "Vicky Cristina Barcelona".
"Slumdog Millionaire" - Trailer
Filmele "The Curious Case of Benjamin Button," "Doubt" şi "Frost/Nixon", toate nominalizate de cinci ori la Globurile de Aur, nu au reuşit să câştige niciun premiu.
Heath Ledger a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru interpretarea sa diabolică a personajului "The Joker" în ultimul film din seria Batman, "The Dark Knight". Victoria de aseară îi măreşte şansele regretatului actor pentru câştigarea unui premiu Oscar. Premiul a fost acceptat de regizorul filmului "The Dark Knight", Cristopher Nolan, care a spus că el şi colaboratorii săi sunt copleşiţi de recunoaşterea de care se bucură filmul şi interpretarea lui Ledger.
Un singur actor a câştigat un Oscar postum, Peter Finch, câştigând premiul pentru cel mai bun actor în filmul "Network".
Sally Hawkins a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un muzical sau comedie pentru rolul său din "Happy-o-Lucky", iar Colin Farrel a cucerit un Glob de Aur pentru cel mai bun actor, de asemenea într-un muzical sau comedie, pentru "In Bruges". "WALL-E" a căştigat premiul pentru cel mai bun film de animaţie, în timp ce Globul de Aur pentru cel mai bun film străin i-a revenit filmului "Waltz with Bashir".
La categoria TV, "30 Rock" a câştigat premiul pentru cel mai bun serial de comedie, iar Tina Frey şi Alec Baldwin au câştigat premiile pentru cea mai bună actriţă, respectiv actor, pentru rolurile lor din această producţie. "Mad Men" a cucerit premiul pentru cea mai bună dramă TV.
Lista completă a câştigătorilor
Filme de lung metraj:
Cel mai bun film, dramă: "Slumdog Millionaire" Cel mai bun film, muzical sau comedie: "Vicky Christina Barcelona" Cel mai bun actor, dramă: Mickey Rourke, "The Wrestler" Cea mai bună actriţă, dramă: Kate Winslet, "Revolutionary Road" Cel mai bun regizior: Danny Boyle, "Slumdog Millionaire" Cel mai bun actor, muzical sau comedie: Colin Farrell, "In Bruges." Cea mai bună actriţă, muzical sau comedie: Sally Hawkins, "Happy-Go-Lucky." Cel mai bun actor într-un rol secundar: Heath Ledger, "The Dark Knight." Cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Kate Winslet, "The Reader." Cel mai bun film străin: "Waltz With Bashir." Cel mai bun film de animaţie: "Wall-E." Cel mai bun scenariu: Simon Beaufoy, "Slumdog Millionaire." Cea mai bună coloană sonoră: A.R. Rahman, "Slumdog Millionaire." Cel mai bun cântec: "The Wrestler" - Bruce Springsteen, "The Wrestler." Televiziune:
Cel mai bun serial, dramă: "Mad Men." Cel mai bun actor, dramă: Gabriel Byrne, "In Treatment." Cea mai bună actriţă, dramă: Anna Paquin, "True Blood." Cel mai bun serial, muzical sau comedie: "30 Rock." Cel mai bun actor, muzical sau comedie: Alec Baldwin, "30 Rock." Cea mai bună actriţă, muzical sau comedie: Tina Fey, "30 Rock." Miniserial sau film: "John Adams." Cea mai bună actriţă, miniserial sau film: Laura Linney, "John Adams." Cel mai bun actor, miniserial sau film: Paul Giammatti, "John Adams." Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, serial, miniserial sau film: Laura Dern, "Recount." Cel mai bun actor într-un rol secundar, serial, miniserial sau film: Tom Wilkinson, "John Adams."
Citiţi şi: Globurile de Aur ignoră criza