Vedetele polivalente stabilesc noile reguli de la Hollywood.
La Hollywood, să fii atât actor, cât şi cântăreţ sau să faci foarte uşor pasul de pe marele pe micul ecran nu e deloc o excepţie, ci, dimpotrivă, este chiar regulă, potrivit revistei „Forbes“.
De la Jennifer Garner, starul din serialul „Alias“, care şi-a făcut de curând debutul pe Broadway, la George Clooney, care a trecut în spatele camerei de luat vederi, ca regizor, din ce în ce mai multe celebrităţi de la Hollywood îşi testează diverse laturi ale personalităţii lor artistice.
În ultimii ani, „migraţia“ de la cinematografie la serialele pentru televiziunile prin cablu s-a dovedit o mişcare inspirată, mai ales pentru actriţele de o anumită vârstă, iar exemplele în acest sens sunt Glenn Close, în „Damages“, şi Holly Hunter, protagonista serialului „Saving Grace“.
Motivul principal: un serial pentru o televiziune prin cablu are doar 13 episoade pe sezon (spre deosebire de 22, cât numără un serial pentru o reţea de televiziune), ceea ce le oferă actorilor mult mai mult timp liber, aproximativ o jumătate de an pentru a se implica în alte proiecte sau pur şi simplu pentru a se odihni. De la marele ecran, către scena de teatru O altă mutare la modă printre starurile de la Hollywood este să treacă de la film la teatru, aşa cum au făcut-o Julia Roberts, Billy Crystal şi Christina Applegate. „Nu e un lucru nou, actori ca Elizabeth Taylor şi Rock Hudson au făcut şi ei asta. Motivaţia diferă însă“, potrivit lui Laurence Maslon, profesor de actorie la Universitatea din New York. „Dacă eşti un actor de top, vrei să demonstrezi că poţi mai mult, că ai aptitudini şi pentru scenă. Dacă eşti un actor de categoria B, prin teatru îţi poţi face reclamă“, explică Maslon.
Totuşi, renumele de star de cinema nu garantează, în toate cazurile, critici favorabile, însă poate garanta succesul de casă. Astfel, Julia Roberts şi-a testat talentul în teatru cu piesa „Three Days of Rain“, care, deşi nu a fost foarte bine primită de critici, a fost un succes comercial şi a avut încasări de un milion de dolari în prima săptămână.
Identificată de multă lume cu „păpuşa“ blondă Kelly Bundy, Christina Applegate, în schimb, a vrut să demonstreze că este o actriţă talentată, care se poate descurca în teatru la fel de bine ca într-un serial de comedie. Applegate a jucat în musicalul „Sweet Charity“ şi a primit o nominalizare la Premiile Tony (distincţii acordate anual în SUA pentru realizări în teatru). Spre topurile muzicale Jennifer Lopez şi-a făcut debutul în serialul de televiziune „In Living Color“, după care a trecut la cinematografie, cu roluri în filme ca „Shall We Dance?“ şi „Selena“.
Starul originar din Bronx nu s-a oprit aici şi a luat cu asalt topurile muzicale, lansând şapte albume din 1999 şi până în prezent. Ca mulţi alţi colegi de breaslă, Jennifer Lopez s-a folosit de celebritate pentru a-şi lansa o linie de îmbrăcăminte şi câteva parfumuri.
Un fost adolescent rebel, Mark Wahlberg a devenit vedetă la începutul anilor ’90, ca membru al trupei de hiphop Marky Mark and the Funky Bunch, alături de care a lansat hiturile „Good Vibrations“ şi „Wildside“ (un cover după Lou Reed). Ulterior, Mark Wahlberg a urmat o carieră de model, dar asta înainte să-şi facă debutul în cinematografie. Mai nou, Mark Wahlberg a trecut la televiziune şi este producătorul serialului „Entourage“, de la HBO.